Det viser en foreløpig utgave av en rapport som er under arbeid i Kristiansand kommune. Helse— og sosialdirektør Lars Dahlen presenterte deler av den såkalte "speilmeldingen" under helsekonferansen på Quality hotell i Kristiansand onsdag. En konferanse som både handlet om sykehustilbudet på Sørlandet fram til 2030, men også kommunehelsetjenestene.

I en framskrivning av befolkningsutviklingen fram til 2040 viser "speilmeldingen" at Kristiansand kommune alene trenger 1300 nye helsearbeidere, i tillegg til de 1800 kommunen har i dag.

— Dersom vi framskriver uten at vi tar hensyn til samhandlingsreformen eller utviklingsplan 2030, og ikke forandrer på noe, er det et økt behov på 3000 nye helsearbeidere i Agder, forklarer Eirik Abildsnes, kommunelege i Kristiansand.

Etter at driftsdirektør Per Torgersen hadde lagt fram den foreløpige anbefalingen om å ha bare ett sykehus og en fødeavdeling på Sørlandet, ble det diskusjon i salen. Der satt over 250 representanter fra kommuner, det politiske liv, og fylkeskommunen.— Som kommune må vi spille inn vår "speilmelding" til sykehuset for å se på hvilke konkrete områder vi kan innlede samhandling framover, sa Dahlen.

Styreleder Arne Thomassen i KS Agder, og ordfører i Lillesand, mente Sørlandet nå må bli en foregangslandsdel på nasjonalt nivå ved å inngå et samarbeid mellom kommuner og sykehus.

Han fikk støtte fra styreleder Camilla Dunsæd i Sørlandet sykehus.

Sykehusstyret skal behandle denne saken torsdag.