KRISTIANSAND: Flere knyttes til det kriminelle ransmiljøet på Østlandet. Tiltalespørsmålet for de to hovedmennene vil avklares i nær fremtid, ifølge politiadvokat Carl Henning Leknesund.

Ifølge politiet var de to 23-åringene fra Drammen-området alene om å utføre det væpnede ranet av Sparebanken Sør 20. april i år. De er også tiltalt for bankran i Krogstadelva høsten 2005. Flere personer er knyttet til medvirkning.

Senest ble en 20-åring før helgen pågrepet i Drammen. Det er den åttende personen som kobles til ranerne. Han mottok en pakke fra ranerne kort tid etter og leverte den videre til en annen.

— Han har erkjent befatning med pakken, men sier han ikke visste hva den inneholdt, sier politiførstebetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.

Tre personer i en stor amfetaminsak som ble avdekket på Romerike i vår, knyttes også til bankranerne.

Broren (21) til en av de to som gjennomførte bankranet i Kristiansand, er siktet for heleri av deler av ransutbyttet. Den andre 21-åringen fra Drammen som ble tatt i den første aksjonen etter ranet, har ifølge politiet en så perifer rolle at han trolig bare vil knyttes til medvirkning til biltyveri.