KRISTIANSAND: Det var 12. mars i år den 38 år gamle sosialklienten plutselig satte i gang med mishandlingen. De to bodde i en campinghytte på Hamresandveien.

Begge hadde drukket noe, og hun merket at han ble amper. Helt uten forvarsel satt han i gang med i slå henne flere ganger i ansiktet og på kroppen, også mens hun lå nede, slik at hun fikk slått ut en tann i venstre overkjeve, fikk flere hevelser i ansiktet, samt kutt i høyre munnvik. " Handlingen var uprovosert og hadde karakter av mishandling", skriver retten i dommen fra Kristiansand tingrett.

Rømme

Hun klarte imidlertid å rømme ut av vinduet, og kom seg forslått og blodig bort til bensinstasjonen. Der fortalte hun hva som hadde skjedd, og at det var samboeren som hadde gjort det. Men hun bagatelliserte det hele, og sa at hun ikke ville at politiet skulle blandes inn, og hun sa da at ”han mente ikke noe med det”.

Likevel ringte ansatte ved bensinstasjonen til politiet, og en politibetjent kom og hentet henne. Også overfor politibetjenten forklarte hun at det var samboeren som hadde gjort det.

Men da hun ble innkalt til avhør, endret hun forklaring. Hun påstod at det var to ukjente menn som hadde begått mishandlingen, og at hun hadde lagt skylden på samboeren av frykt for hevn fra de to ukjente.

Også under rettssaken fastholdt hun sin forklaring om disse to ukjente mennene.

Tror ikke

Retten tror imidlertid ikke på de to siste forklaringene. Retten tror på at det hun fortalte til de som var på bensinstasjonen, og politibetjenten.

Det er registrert seks tilfeller av henvendelser om vold fra mannen mot samboeren fra 2003. Domfelte er også straffet for voldsbruk mot fornærmede èn gang tidligere, i 2003. Dessuten gjorde han kraftig motstand og spyttet en av polititjenestemenne i ansiktet da han ble pågrepet i hytta den dramatiske kvelden. Politiet måtte bruke pepperspray mot ham for å få kontroll over ham. Han er også domfelt to ganger tidligere for vold mot politiet, og har åtte andre dommer på seg fra før.

Retten mener mannen har begått vold under særdeles skjerpende omstendigheter, og han blir derfor dømt til fengsel i sju måneder, hvorav 60 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år

.Retten fant ingen formildende omstendigheter.