42 fot med sommerglede på rekke og rad. Verd noen kroner - og forhåpentligvis litt livskvalitet. Foto: STEINAR VINDSLAND
Om vi anslår at det la båter for 40 millioner i Gjestahavna, er det overhodet ingen overdrivelse. Foto: STEINAR VINDSLAND

KRISTIANSAND: — Jeg har vært og hentet den nye Windyen min, forklarte en meget blid båteier overfor fvn.no - smilet gikk rundt hele horisonten mens vi snakket.

For sammen med 20 andre blodferske båteieren duvet han inn i Gjestehavna ved 1830-tiden fredag kveld. Og vi snakker her om ordentlige båtmillionærer.

— Nei, min er en av de mindre, sier Amundsen og fortsetter: Den koster halvannen million, omtrent.

Flere av de andre båtene var mye større. En del av dem over 40 fot, med alt man kan tenke seg av luksus og duppeditter. Så om vi regner veldig forsiktig med en gjennomsnittspris på to millioner per båt, la det seg båter til en verdi av over 40 millioner kroner til kai.

Alle hadde hentet båter hos produsenten Windy i Arendal. Produsenten stilte med ledsagere som skulle sikre at både båtene og turen gikk greit. Og de hadde hatt en nydelig tur i skjærgården innaskjærs fra Arendal.

— Bare litt fralandsvind, men ellers fint, sier Amundsen.

Det var båtkjøpere fra både Stavanger og Bergen som var med på turen. Ferdig med oppankringen, bar turen til Sjøhuset for en bedre middag med havets delikatesser. Lørdag går turen videre til Stavanger, før de siste som skal til Bergen, setter kursen mot Stadt søndag.

fvn.no stilte selvfølgelig det viktigste spørsmålet til flere av de lykkelige:

— Hva føler dere nå?

Og vi ramser opp - i tilfeldig rekkefølge - svarene:

— Herlig, fantastisk, utrolig, vanvittig deilig, skjønt, vidundelig....

Trenger vi skrive mer?