FOTBALL BEOGRAD— Det var en god følelse endelig å score for Norge igjen, det innrømmer jeg gjerne, sa Carew til TV3, etter å ha sørget for 1-1 og poengdeling i gårsdagens privatlandskamp borte mot Serbia.Lyon-proffen hadde fått æren av å være norsk kaptein for første gang og takket for tilliten på beste vis etter 22 minutter, da han tok vare på Christian Grindheims presise pasning, løp fra det serbiske forsvaret og knallet ballen i krysset fra 16 meter.- Det var et perfekt angrep, og jeg klarte å gjøre de riktige tingene. Deilig, sier Carew. FIKK SKRYT.

Ikke siden Norge slo Slovenia 2-3 i VM-kvalifiseringen 3. september 2005 hadde han scoret med flagget på brystet. Åtte målløse kamper på rad fikk mange til å rette kritiske spørsmål mot Lørenskog-guttens avslutningsferdigheter.At han ikke hadde scoret i privatlandskamp på hele fem og et halvt år, hjalp heller ikke.Men i går stilnet han alle kritikere.- Det var en god dag på jobb, erkjente 27-åringen selv.- John leverte en veldig god kamp. Han har egenskaper som få andre når det gjelder gjennombruddshissighet og kunne i dag hatt enda et mål eller to, sier landslagssjef Åge Hareide.TV3-ekspert og Start-formann Erik Solér kommer med følgende skussmål:- Carew løftet Norge i store deler av kampen. KUNNE AVGJORT.

Solér var også generelt sett godt fornøyd med det han så av et landslag uten flere av de faste spillerne.- Jeg synes det var betryggende å se flere ta tak i de fastes fravær. En god landskamp, konkluderte Solér.Også Åge Hareide var fornøyd, selv om Norge med uavgjort i Serbia avslutter sesongen med negativ landslagsstatistikk for annen gang på 17 år, og for første gang siden 1988 har spilt en hel sesong uten å vinne en privatlandskamp (sju forsøk i år). I 2. omgang hadde Norge flere sjanser til å avgjøre, ved Carew, Steffen Iversen og Bjørn Helge Riise, men det ville seg ikke.PS! Kristofer Hæstad spilte hele kampen, mens Fredrik Strømstad fikk en drøy time på Røde Stjerne stadion i Beograd. Begge Start-spillerne leverte på det jevne.Tekst: Arild Sandvikarild.sandvik@fvn.no - 38 11 32 20