GJERSTAD: — Han er fotgjenger noen år fremover, ja. Det vil også være snakk om ubetinget fengsel for en så høy hastighet, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mannen ble stoppet av en patrulje fra Utrykningspolitiet (UP) på nye E 18 i Gjerstad like før klokken 13.30 lørdag ettermiddag. Han var da i full fart på vei østover mot Brokelandsheia.

- Ekstrem hastighet

Det er 80-sone på stedet, og mannens høye hastighet beskrives av politiet som meget uforsvarlig. Distriktssjefen for UP i Agder og Rogaland, Bjart Gabrielsen, mener ren flaks hindret en alvorlig ulykke.

— I en hastighet på 192 kilometer i timen har ikke mc-føreren kontroll. Det er omstendighetene som gjorde at det gikk bra. Det er jo en ekstrem hastighet som setter både føreren og andre veifarende i fare, sier han.

Hastigheten ble målt ved gjennomsnittsmåling av en såkalt videobil.

— Hvordan kjøringen foregikk og hastigheten har vi på video. I tilfeller som dette er det greit at det foreligger på tape, sier Gabrielsen.

Ville ikke ha jakt

Utrykningspolitiet lå bak 41-åringen i tre mil før han ble stoppet. Patruljen fryktet at mannen ville prøve å kjøre fra dem om han visste at han ble målt.

— Mannen var ikke klar over at han ble målt før lenge etterpå. Vår mann ville ikke sette i gang en jakt, og valgte derfor å følge etter på god avstand. Mannen ble stoppet da han kom fram dit han skulle.

Førerkortet hans ble beslaglagt på stedet. Både Gabrielsen og Arnesen mener 41-åringens fart er bortimot den høyeste som er målt på Sørlandet.

— For noen år siden stoppet vi en mc-fører som kjørte i 202 kilometer i timen i det samme området. Men dagens måling er blant de verste, sier operasjonsleder Arnesen.

— Det som er spesielt er at det skjedde på en lørdag formiddag, på et tidspunkt med relativt mye trafikk. Det var ikke førerens skyld at det gikk bra, sier Gabrielsen.