Han sier antallet strømløse husstander har vært høyere natt til fredag fordi strømmen da også var borte i Arendal og Risør. I gjennomsnitt har mellom 5.000 og 10.000 husstander har vært uten strøm i de to Agder-fylkene de siste timene, ifølge Ottesen.

Han sier årsaken til strømbruddene ikke skyldes dårlige linjer eller dårlig vedlikeholdte linjer:

– De store mengdene snø som har falt i regionen de siste dagene får vi statistisk sett bare hvert tiende år på våre kanter, sier Ottesen.

Han sier arbeidet med å rette opp situasjonen pågår kontinuerlig, men hemmes av store snømengder som gir dårlig framkommelighet i terrenget.

Aust-Agder

Ifølge Ottesen er problemene på høyspentnettet størst i Aust-Agder, nærmere bestemt i områdene Gjerstad, Akland og Holt.

I Vest-Agder er det i morgentimene flest feil rundt Mandal, Marnardal og Lyngdal. I tillegg er det meldt spredte lokale feil over store deler av Sørlandet, ifølge Ottesen.

Torsdag kveld var strømmen borte i flere timer både i Risør og Arendal.

I Risør ble strømmen koblet ut ved 20-tiden for å rense linjenettet for snø og is.

– Dette ble gjort for å unngå skader på nettet. Arbeidet var planlagt å ta en times tid, men var mer omfattende enn forventet. Strømmen var derfor først tilbake rett over midnatt, forteller Ottesen.

Linjen røk

I Arendal falt hovedforsyningslinjen ut ved 21.30-tiden da linjen røk på grunn av nedising. Halve byen hadde strøm ved 01-tiden; en halv time senere var normal forsyning gjenopprettet for hele byen.

Agder Energi forbereder strømkundene sine på at uregelmessighetene i forsyningen kan komme til å fortsette inntil det dårlige været er over.

– Mannskapene arbeider intenst. Men det er svært vanskelig for dem å ta seg fram på grunn av mye snø både på veiene og ute i terrenget. Derfor tar arbeidet lengre tid enn normalt. Det oppstår stadig nye feil på nettet. Derfor vil kunder oppleve at strømmen i perioder kommer og går igjen, sier informasjonssjef Realf Ottesen.