– De slo hull på vinduet der de tre jentene sov, men røyken inne i rommet var for tett til at de kunne gjøre noe. Da brannvesenet kom til stedet elleve minutter senere hadde brannen fått så godt tak at det var håpløst å komme seg inn, forteller lensmann Knut Nomeland ved Valle og Bykle lensmannskontor til NTB.

På en pressekonferanse på Hovden tirsdag fortalte lensmannen at de andre seks elevene som sov i hytta klarte å komme seg ut gjennom vinduene.

Brannvesen, ambulanser, politi og fire ambulansehelikoptre var på brannstedet kort tid etter at brannen ble meldt klokken 2.02 på natten. Da var det for sent å gjøre noe for jentene som sov i rommet som var fylt av røyk.

To andre i det danske reisefølget på 217 personer fikk røykskader og ble brakt til sykehus med ambulansehelikopter. Den ene var en elev, den andre en lærer. Det sto tirsdag formiddag bra til med dem.

De danske skoleelevene fra Vejstrup ungdomsskole på Fyn var på en ukes vinterferie på Hovden. De tre omkomne var i alderen 15 — 17 år, men politiet kan foreløpig ikke gå ut med identiteten til de tre fordi alle pårørende ikke er varslet. De tre kommer fra forskjellige steder i Danmark.