MANDAL: Brannvesen og politi rykket ut ved 15.00-tiden mandag da meldingen om ulykken kom. Ingen bilister så selve ulykken, men kom til stedet kort tid etter. Da lå mannen og fløt delvis bevisstløs i vannet nær motorsykkelen. Til alt hell med hodet over vann.

I en sving på E39 ved Skogsfjord vest for Mandal, har 29-åringen åpenbart fått vanskeligheter med å holde motorsykkelen i kurven, og han har havnet over i motgående kjørefelt. Halvveis gjennom svingen har taket sluppet fullstendig, og det er vanskelig å si hva som kan ha gått galt i svingen.

— Han var delvis bevisstløs da vi ankom, men det lyktes oss i få kontakt med ham etter litt tid, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt.

Ikke høy fart

Årsaken til ulykken er hittil ukjent. Ut i fra skadene på sykkelen, samt mangelen på spor i veibanen, ser det ikke ut som han har holdt veldig høy fart, konkluderer politiet foreløpig.

Det var ikke særlig dypt på stedet der sykkelen ble liggende, men dykkere fra Mandal brannvesen ble tilkalt til stedet.

Brannvesenet foretok ikke noe dykk, da det ble brakt på det rene at 29-åringen hadde kjørt alene. Det var også bare og tørre veier mandag ettermiddag, selv om det har regnet tett i andre deler av Agder.

Dansk

Den 29 år gamle mannen er dansk statsborger, men har fast bopel i Sandnes. Motorsykkelen han førte, har danske skilter.

Han er fraktet med legehelikopter til Sørlandet sykehus Kristiansand, der han har ligget til behandling hele mandag kveld. Mannens tilstand skal være stabil, ifølge akuttavdelingen ved sykehuset.

Denne saken oppdateres