KRISTIANSAND: — Ingen venter seg så mye av en sørlending, så jeg slipper sannsynligvis billigere fra det meste enn en østlending ville ha gjort, sier Valebrokk på spørsmål fra journalisten om det å være fra Kristiansand har vært til hjelp i karrieren.

— Sørlendingene er litt langmodige og stikker seg ikke så villig frem som østlendingene. Men begge deler kan være en styrke og en svakhet, sier TV2-sjefen i intervju med Absolutt KRS.

Valebrokk har også, sin oppvekst i bibelbeltet tro, svaret klart når han i intervjuet spørres om hvorfor han er så tøff mot sine egne.

— Det står skrevet at man skal tukte dem man elsker.

Risikoviljen når det gjelder oppstart av nye geskjefter er ifølge Kåre Valebrokk et resultat av at sørlendinger har liten tiltro til sine egne muligheter. I tillegg er det statistisk loggført at kvinner og yrkeskarriere ikke er kongruente størrelser på Sørlandet.

— Sørlandet er en ytterst konservativ landsdel, en landsdel hvor " venstresiden" aldri vant frem med sine ideer om at kvinnene på død og liv skal ut i arbeidslivet. Vi henger rett og slett litt etter resten av Sør-Norge, sier Valebrokk.