ARENDAL: -Jeg spurte om han var klar over at han nesten drepte meg. Da svarte han at ja, han ville presse meg av veien. Deretter oppfordret han meg til å slå ham. Han ville nemlig ikke slå først. Jeg oppfattet mannen som helt ustabil, forteller Bisgård.

Den livsfarlige hendelsen skjedde langs riksvei 410 mellom Statoil og Saltrød senter i Arendal ved 14-tiden i går. Mens Bisgård syklet på strekningen kom et vogntog kjørende opp på siden og forsøkte å presse ham inn i en murkant. Heldigvis var det en liten avkjørsel langs veien som Bisgård klarte å kaste seg ut på. Denne reddet trolig livet hans. Men det stoppet ikke her. For Bisgård visste at trailersjåføren ville stoppe i et lyskryss lenger framme i veien, og her ønsket syklisten å ta en alvorsprat med føreren. Men da Bisgård nådde fram til trailern kom sjåføren ut med et balltre i hånda. Han oppfordret Bisgård til å slå først, men Bisgård ville ikke ty til vold.

Etter fem minutter med krangel satte Bisgård seg på sykkelsetet igjen. Men litt lenger bort i veien kom vogntoget kjørende opp på siden hans igjen, og forsøkte på nytt å presse elitesyklisten ut av veien. Trailersjåførens arbeidsgiver, DFDS Transport, er varslet. Direktøren for selskapet forteller at føreren har innrømmet forholdet og risikerer å miste jobben.

Geir Bisgård bor på Hisøy utenfor Arendal og er syklist på heltid. Han sykler for Kristiansands-klubben CK Sør.