KRISTIANSAND: 24-åringen ble pågrepet på arbeidsplassen sin i sørlandsparken rundt halv 11 onsdag ettermiddag. Da hadde en politipatrulje lokalisert mannens bil på parkeringsplassen utenfor. 24-åringen har i dag blitt avhørt av politiet.

— Jeg ønsker ikke å gå i detaljer på hva som har kommet frem i avhør av hensyn til den videre etterforskningen, sier Odd Nordmo, sjef for politiets bydelsstasjon i Randesund, til fvn.no.

Beslagla softgun

Han røper allikevel at avhøret har gitt politiet flere holdepunkter som styrker skolebarnas og mødrenes versjon av saken.

Politiet beslagla en pistollignende gjenstand under pågripelsen av mannen. Nordmo bekrefter at det beslaglagte våpenet er en softgun.

Flere personer i bilen

Det skal ha vært fire fem personer i bilen under skyteepisoden. Disse vil bli avhørt både i dag og i morgen. Nordmo påpeker at de ser alvorlig på saken.

— En softgun kan gjøre skader dersom den treffer i ansiktet eller i øynene. I tillegg er jo dette en skremmende opplevelse for barna, så det er klart vi ser alvorlig på det, sier han.

Det var i går kveld at to grupper med barn ble beskutt med softgun ikke langt fra Vardåsen skole. Moren til den ene av guttene klarte å få notert registreringsnummeret på bilen før den kjørte avgårde.

Det pistollignende våpenet er en etterligning av et ekte skytevåpen. Softguns skyter små, runde plastkuler som veier 0,12 til 0,4 gram og har en diameter på seks eller åtte millimeter.

I Norge hører softgun inn under norsk våpenlov om luft- og fjærvåpen, og dømmes på lik linje ved uaktsom bruk, heter det på nettleksikonet Wikipedia.