GRIMSTAD: — Heldigvis satt ikke føreren i gravemaskinen da lekteren veltet, sier daglig leder i Rørhuus Anlegg, Otto Bugge til fvn.no.

Høye bølger

Hendelsen skjedde på innsiden av Lille Måkeholmen utenfor Homborsund mandag klokken 12. Lekteren skulle frakte de to gravemaskinene fra Lillesand til Arendal. Men på grunn av høyere bølger en antatt, valgte båtføreren å snu.

— Lekteren begynte å ta inn vann, og sjåføren satte seg i den ene gravemaskinen for å få ut sjøvannet igjen. Det var nok ikke stille nok på sjøen for å gjøre den operasjonen, sier tilsynsleder i Arbeidstilsynet i Sør-Norge, Paul Bjarne Nerheim.

Tilsynslederen sier Arbeidstilsynet kommer til å følge opp saken for å finne ut om det er gjort noen brudd på arbeidsmiljøloven.

Forurensning

De to gravemaskinene veide henholdsvis 14 og 20 tonn. Maskinene innholdt omkring 400 liter diesel og 500 liter hydraulikkolje. Brannvesenet har observert hendelsesstedet og bukter omkring med tanke på forurensningsfare.

— Vi har vært i området i dag, men kan ikke se noen lekkasje. Brannvesenet kommer til å holde oppsyn med stedet i tiden framover, sier brannsjef i Grimstad, Tore Olsen.

Otto Bugge i Rørhuus anlegg, som eier gravemaskinene og lekteren, kan ikke fastslå prisen på de to arbeidsmaskinene. Men det er på det rene at det er store verdier som ligger på 70-80 meters dyp.

— Jeg vil kunne gi et klarere svar når jeg har snakket med takstmann, sier Bugge.