ROGALAND LUND— Da vi kom fram til åstedet, smalt det fremdeles i fyrverkeri. Det lå en kritisk skadet person på plenen utenfor, de andre gikk omkring og surret i nærheten, sier varabrannmester i Lund, John Skåland, til aftenbladet.no lettet.

  • Eksplosjonen har vært så kraftig at huset har lettet fra grunnmuren, og ytterveggene har flyttet seg flere centimeter, sier Skåland. Innsatsleder Arild Wetteland på åstedet sier eksplosjonen er langt kraftigere enn det som er vanlig for fyrverkeri. Han mener det dreier seg om en hjemmelaget bombe som enten består av flere typer fyrverkeri, muligens iblandet dynamitt. Brannvesenet måtte trekke seg ut av boligen så snart brannen i kjelleren var slukket, men det er ingenting som tyder på at det var flere personer i huset da det smalt. Operasjonsleder Brit Randulff Karlsen i Rogaland poltidistrikt opplyser at folk fra politiets bombegruppe i Oslo var ventet til åstedet etter midnatt. Én alvorlig skadet.

Til sammen fem menn i alderen 17 til 26 år, fire fra Lund og én fra Egersund, var til stede da det smalt i bolighuset på Tekse ved 16.20-tiden. Det begynte å brenne i kjelleren etter eksplosjonen, men brannen ble raskt slukket. Tekst: Vigdis Hocken, Bernhard Veland, Hans E. H. Jacobsen og Ola FintlandStavanger Aftenblad/FÆDRELANDSVENNEN