KRISTIANSAND: Ifølge operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt var det natt til søndag uvanlig mye vold i byene på Sørlandet. Mellom klokken 23.30 og 04 måtte politiet rykke ut på totalt 22 tilfeller av slåsskamper, restaurantbråk og familievold.

— En periode fra midnatt til 04-tiden var det rimelig hektisk. Vi måtte også rykke ut på en del meldinger om slåsskamper som det ikke ble noe av, sier han.

Her kan du lese politiloggen fra natten:

**KRISTIANSAND: Fikk kutt i hodet

23.36** En 30 år gammel mann fra Kristiansand ble brakt til legevakten med kutt i hodet etter en slåsskamp i krysset mellom Skippergata og Markens gate. 30-åringen har forklart at han prøvde å gå mellom, da andre personer slo løs på ham. Mannen ble kjørt hjem av politiet etter behandlingen på legevakten.

**KRISTIANSAND: Bråkmakere forsvant

23.42** Politiet fikk melding om slåsskamp utenfor restauranten Wok i Dronningens gate. Bråkmakerne hadde imidlertid forlatt stedet da politiet ankom.

**LILLESAND: Bil utfor veien

23.53** En 21 år gammel mann fra Lillesand mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, etter at bilen hans ble funnet på taket ved Tingsaker. Føreren var alene i bilen. Han ble brakt til legevakten for å avlegge blodprøve. Foreløpig er det uklart for politiet hvordan utforkjøringen har skjedd.

**KRISTIANSAND: Ungdomsbråk i Markens

23.58** Politiet rykket ut til Markens etter melding om ungdomsbråk utenfor butikken Spaceworld. Bråket hadde imidlertid løst seg opp da politiet ankom stedet tre minutter senere.

**FLEKKEFJORD: Blødde fra ansiktet

00.19** Ambulanse ble tilkalt da en 33 år gammel mann fra Moi ble funnet blødende utenfor Verona restaurant. Ifølge politiet silblødde mannen fra ansiktet etter å ha blitt slått ned. Mannen hadde sannsynligvis knekt nesen. Ingen personer er mistenkt for volden.

**KRISTIANSAND: Melding om slåssing

00.53** En innringer hevdet at flere personer hadde barket sammen i Christian IVs gate. Da politiet kom til stedet få minutter senere, var det ingen slåsskjemper å se.

**KRISTIANSAND: Tatt for spytting

00.54** En 23 år gammel mann fra Kristiansand fikk muntlig pålegg fra politiet om å oppføre seg, etter at han hadde spyttet en annen person i ansiktet i Dronningens gate. 23-åringen ble tatt med inn til politistasjonen, før han ble sluppet løs igjen. Selv hevdet han at den andre personen var frekk.

**FARSUND: Slo ned dørvakt

01.00** En dørvakt på utestedet 8th Avenue i Vanse ble slått fire-fem ganger i ansiktet da han nektet en 42-åring fra Farsund adgang. 42-åringen, som beskrives som en kjenning av politiet, slo seg også vrang da patruljen kom til stedet. Han røsket løs vindusviskerne på politibilen før han ble innbrakt. Dørvakten kom ikke alvorlig til skade i voldsepisoden. Han vil anmelde forholdet.

**SØGNE: Banket opp samboer

01.15** En kvinne i midten av 30-årene ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter å ha fått juling av hennes jevnaldrende samboer. Kvinnen hadde store pusteproblemer da hun ble hentet av ambulansen. Samboeren, som var åpenbart beruset, ble satt i arresten i Kristiansand.

KRISTIANSAND: Masseslagsmål ved UiA

**MANDAL: Fant stjålne brennevinsflasker

01.30** Politiet tok seg inn på en fest i Store Elvegate, hvor de fant fire brennevinsflasker som var stjålet fra Kjøpmannsgården tidligere på kvelden. Ingen er foreløpig mistenkt for tyveriet, men saken vil bli videre etterforsket. På festen fant politiet også en ung jente som var overstadig beruset. Hun ble kjørt hjem til Vennesla.

**ARENDAL: Spyttet på dørvakt

01.35** En 37 år gammel mann fra Arendal blir anmeldt for bråk i beruset tilstand, etter at han spyttet på en dørvakt ved Fishermans Pub på Langbrygga.

**FARSUND: 18-åring slått ned

02.31** Ingen personer er mistenkt etter at en 18-åring fra Åseral ble slått ned ved utestedet Pakkhuset. 18-åringen ble også sparket mens han lå nede, og ble brakt til legevakten etter voldsepisoden.

**KRISTIANSAND: Anmeldt for legemsfornærmelse

03.07** En 22 år gammel mann fra Kristiansand ble pågrepet etter at en person ble funnet liggende på bakken utenfor utestedet Kick i Dronningens gate. Vedkommende som lå på bakken pustet, men politiet klarte ikke å vekke ham. Politiet trodde først han var overstadig beruset, men etter undersøkelser på stedet mistenkes 22-åringen for å stå bak. Han er anmeldt for legemsfornærmelse.

**KRISTIANSAND: Slått med flaske I

03.07** En 28 år gammel mann fra Harstad ble kjørt til legevakten med kutt i pannen etter å ha blitt slått ned utenfor utestedet Twist and Shout i Markens gate. Den mistenkte gjerningsmannen, en 24-åring fra Oslo, ble vist bort fra stedet. Trolig kommer det en anmeldelse i ettertid, ifølge politiet.

**KRISTIANSAND: Tre litauere i slåsskamp

03.13** En 23 år gammel litauer, bosatt i Mandal, ble innbrakt til politistasjonen i Kristiansand for beruselse etter en slåsskamp utenfor utestedet Leopold. Trolig kommer det ingen anmeldelse på slåsskampen, ifølge operasjonsleder.

**KRISTIANSAND: To menn innbrakt

03.15** En 22 år gammel mann fra Søgne og en 27 år gammel mann fra Kristiansand ble innbrakt etter en slåsskamp ved rutebilstasjonen i Kristiansand. De to vil begge bli anmeldt for bråk i beruset tilstand.

**KRISTIANSAND: Må betale 7500 for bråk

03.17** En 23 år gammel mann fra Kristiansand fikk et forelegg på 7500 kroner etter å ha stelt i stand bråk på utestedet Kick i Dronningens gate. Det er uklart hva bråket dreide seg om.

**ARENDAL: Voldsmann stakk fra stedet

03.22** Politiet har sikret seg registreringsnummeret på en Mercedes etter at en 23 år gammel mann ble slått i ansiktet utenfor Subway. Den mistenkte gjerningspersonen satte seg inn i Mercedesen og kjørte fra stedet etter voldsepisoden. 23-åringen ble brakt til legevakten. Han hadde trolig pådratt seg en brukket nese, ifølge politiet.

**GRIMSTAD: Fikk ølglass i ansiktet

03.39** En 24 år gammel mann fra Grimstad ble slått med et ølglass i ansiktet i Juskestredet. En 22 år gammel mann, også han fra Grimstad, er mistenkt for ugjerningen. Forholdet vil trolig bli anmeldt over helgen.

**ARENDAL: Mente han så slåsskamp

03.45** En innringer varslet politiet om en slåsskamp i Øvre Tyholmsvei. Innringeren så en gjeng som banket opp en person, men mens han gikk inn i boligen for å hente lommelykt forsvant personene. En politipatrulje ble sendt til stedet uten å finne noen. Politiet har derfor ikke registrerte verken fornærmede eller mistenkte i saken.

**GRIMSTAD: Slått med flaske II

04.05** En 18 år gammel mann fra Grimstad kontaktet politiet etter at han var blitt slått med flaske i ansiktet på en fest. Mannen hadde blodutredelse i ansiktet og var hoven. Politiet har navnet på gjerningsmannen, og forholdet vil bli anmeldt.

**KRISTIANSAND: Tatt for promillekjøring

04.06** En 28 år gammel mann fra Kristiansand ble fratatt førerkortet etter at han ble stoppet av politiet ved ferjeterminalen. Utåndingsprøven viste i underkant av en i promille, og mannen vil bli anmeldt for promillekjøring.

**MANDAL: Skadeverk i butikk

11.30** Vandaler har i løpet av natten knust et vindu i en fotobutikk i Mandal. Ifølge eieren er det ikke stjålet noe fra butikken.