LINDESNES: Andre elever skal ha meldt fra til ledelsen ved skolen etter å ha sett de to elevene røyke hasj i skolegården mandag og tirsdag denne uken.

Torsdag ble alle elever ved skolen informert om hasjrøykingen. Hendelsen kan komme til å ha store konsekvenser for de to elevene. En politianmeldelse er under bearbeidelse, og elevene er utvist i tre dager fra skolen.

– Først har vi snakket med de aktuelle elevene og deres foresatte. Leder av foreldrearbeidsutvalget (FAU) er også kontaktet. Og én ting er at skolens reglement er brutt, men dette er også et klart lovbrudd. Det var derfor heller ingen vei utenom en anmeldelse, sier rektor Terje Arvid Litland til Lindesnes.

Elevene skal ha fått tak i hasjen utenfor mandalsregionen.

– For øvrig bekrefter jo disse elevene at hasjisj er uhyre lett å få tak i. Og dette er jo mer enn et lokalt skoleproblem. Alkoholbruk blant unge i denne kommunen har også et faretruende stort omfang. Men her har vi som lærere, foreldre og elever en utrolig stor jobb å gjøre. Poenget er bare at ingen av oss greier den alene. Det må kommunikasjon og samarbeid til, sier Litland.

Les mer i Lindesnes avis.