ARENDAL: — Klart Ikea ville betydd mye for Arendal, men dette blir jo et Ikea for hele sør-Norge, sier Trond G. Hansen eiendomsjef i Arendal kommune. Agderposten meldte om avslaget, og kunne også fortelle at IKEAs eiendomsjef fortalte Hansen at Ikea ville bli plassert i Kristiansand.

Men verken Ikea eller eiendomsjef Jon Christian Simenstad ville bekrefte dette.

— Vi ønsker ikke å kommentere saken før på et senere tidspunkt, sier pressekontakt Christen Rhønebæk.

Men nå er vel katta allerede ute av sekken?

— Vi vil komme med en pressemelding i løpet av kort tid, sier Rhønebæk.

Offentlig? Eiendomsjef Trond G. Hansen i Arendal forstår ikke Ikeas hemmeliggjøring.

— Jeg ble fortalt det av Simenstad, at det er definitivt at Ikea blir i østre Kristiansand. Han sa ikke noe om at det ikke var offentlig til meg, sier Hansen til FVN i kveld. Noe som altså betyr Kristiansands alternativet: tomt i den østre delen av Sørlandsparken, egentlig i ytterkanten av Lillesand.

KNAS (Kristiansand næringsselskap AS) har ansvaret for Kristiansands tilbud om Ikea-tomt. Tom Bredesen har ennå ikke hørt noe fra Ikea. Men han regner med at Arendals avslag betyr at Ikea velger Kristiansand.

— Det må jo det, jeg kjenner ikke til de andre alternativene, men det har jo stått mellom Arendal/Kristiansand, sier Bredesen.

Ikke overrasket

Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland var begeistret men ikke overrasket over avgjørelsen.

— Så flott! Jeg opplevde at vi hadde en ganske god dialog med Ikea,og at vi kunne tilby det de ønsket. Så jeg regnet sannynligheten veldig høy for at det ble Kristiansand. Men det er jo veldig hyggelig nyhet likevel da, sier Skisland.

I tillegg til å skaffe Kristiansand flere nye arbeidsplasser tror Skisland også at Ikea betyr flere besøkende til byen.

— Dette er med på å gi et godt tilbud her i Kristiansand, sier Skisland.