BYKLE: — Denne saken er vel sånn sett avsluttet nå. Han ble hentet opp av vannet rundt klokken 14.00 søndag, og dette ser ut som et rent uhell, sier operasjonsleder ved Agder Politidistrikt, Frank Solås til fvn.no søndag ettermiddag.

Mannens familie er nå på vei til Norge fra Polen.

Den polske fiskeren ble funnet omkommet rett over klokken 22.00 lørdag kveld. Han lå på veldig dypt vann, og det ble derfor vedtatt at han ikke skulle hentes opp før det ble dagslys igjen på søndag.

Fant mannens jakke Tidligere på kvelden hadde redningsmannskapet funnet mannens jakke like ved jettegryten. Polakken ble funnet ikke langt fra der han datt uti.

Falt i vannet Den polske sportsfiskeren skal ha vært på fisketur med tre kamerater. Han stod oppe på et berg ved ei jettegryte og kastet med fiskestang. En av kameratene hans så at han datt uti og prøvde å hjelpe ham opp igjen med sin egen fiskestang, uten å lykkes. Kameraten til den savnede mannen er ifølge legen på stedet i sjokk.

Vanskelig bergingsarbeid Redningsarbeidet har vært veldig vanskelig, da området det ble søkt i er veldig uveissomt. Et stort antall redningsmannskaper var i aksjon under leteaksjonen. I tillegg var også helikopter fra Fjellfly på Hovden med i søket etter mannen.