GRANE: Aksjonister blokkerte tirsdag kveld jernbanelinja på Nordlandsbanen ved å kaste døde sauer på jernbaneskinnene.

Aksjonistene protesterte mot at sauer ble påkjørt av toget på strekningen, og brukte en noe utradisjonell måte å protestere på.

– Da politiet ankom klokka 18.15 hadde sauebønder kastet tre døde sauer på jernbanesporet, bekrefter operasjonsleder, Lisbeth Aarvik, ved Helgeland politidistrikt til Dagbladet.no.

Et tog sto en periode tirsdag kveld på Trofors stasjon på Nordlandsbanen. Toget kom ikke videre fordi jernbanelinja var blokkert av aksjonister.

– Vi har fått informasjon om at det er noen grunneiere og bønder som aksjonerer. Vi har også fått informasjon om at det for noen dager siden ble påkjørt sau på det samme stedet, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Dagbladet.no.

Toget på Trofors stasjon var på vei i sørgående retning, og kom inn på stasjonen i 17.30-tiden.

– Konduktøren sier til oss at det er noen bønder som holder en minnestund for sauer, sier Reidun Sørlien, en passasjer, til Dagbladet.no.

Ifølge Jernbaneverket er aksjonen ulovlig, og de har tilkalt politiet.

– De har ikke innhentet tillatelse for aksjonen hos Jernbaneverket. Selv om Jernbaneverket har sympati for at grunneiere misliker at dyr blir påkjørt, er ikke denne aksjonsformen måte å komme i dialog med Jernbaneverket på. Nå stanser de trafikken og vi ønsker å få trafikken i gang i normal rute så fort som mulig, sier informasjonssjef Sindre Ånonsen i Jernbaneverket.

Jernbaneverket har imidlertid ikke bedt politiet om å fjerne aksjonistene.