KRISTIANSAND: Onsdag fikk Teleteam et 14 dagers varsel om at bedriften vil bli boikottet av forbundet fra den 12. september. Det skriver HK i en pressemelding.

”Forbundets formål med boikott er å få opprettet tariffavtale ved bedriften. Middelet vil gjennom boikott og streik være en total lammelse av Teleteams økonomiske samkvem med andre. Teleteams virksomhet skal fra 12. september hindres med alle lovlige midler.”

Mistanke om strekebrytere HK synes svært lite om at arbeidsgiver i Teleteam bruker debattforumer på internett når han kritiserer de streikende.

”HK reagerer kraftig på at arbeidsgiver offentlig på ulike debattforumer på internett dels gir misvisende informasjon og også setter innføring av en tariffavtale opp mot en bedrifts økonomiske tåleevne. Vi vil i den forbindelse minne om at norsk fagbevegelse har en lang og stolt tradisjon for ansvarlighet og å bidra til å redde virksomheter og arbeidsplasser som sliter med å overleve.”

Ifølge HK skal flere av de streikende i Teleteam følt seg presset til å gå tilbake på jobb, noe som provoserer forbundet.

”Forbundet reagerer kraftig på mistanke om streikebryteri og omflytting av ansatte for å utføre arbeid rammet av streik.”

Overrasket

Endre Tollefsrud, administrerende direktør i Max Marketing Gruppen, er overrasket over all oppmerksomheten saken har fått.

— Det oppleves som sårt for dem som har lagt mye krefter i å redde Teleteam. Vi hadde aldri drømt om at dette kom til å skje, sier Tollefsrud til fvn.no.

Han har ikke fått lest varselbrevet som Handel og Kontor i Norge sendte onsdag, når fvn.no tar kontakt med han.

— Jeg har blitt frarådet å fortsette denne debatten i media, siden det kan tilspisse konflikten ytterligere. På den måten blir det enda vanskeligere å enes, sier Tollefsrud.

Ifølge Tollefsrud skal de ha et møte på fredag, der Handel og Kontor og tillitsvalgte de skal delta.

— Vi vil også prøve å få med meklingsmannen, forteller Tollefsrud.

- Hva håper du at dere kommer frem til?

— Målet er å få avviklet konflikten ved å bli enige om en avtale som bedriften kan tåle økonomisk. Jeg håper møtet vil belyse den økonomiske situasjonen til Teleteam i tilstrekkelig grad, og at den andre part er villig til å forhandle med oss. Jeg håper også at vi kommer fram til en løsning som begge parter kan leve med, forklarer Tollefsrud.

Får kritikk på fvn.no

Flere fagforbund har også støttet opp om streikerne på debattforumet på fvn.no:

Støtte til pionerer i bransjen!

Heia dere som streiker for avtale! Historien viser at dere har rett. Ikke la dem få dere til å tro at dere gjør noe galt! At dere risikerer ubehag og ulempe på vegne av tusenvis av kollegaer som jobber på samme måte, i et callsenter - skal dere ha honnør for. Det dere har til felles nesten alle som jobber med headset i callsenter, er lønns- og arbeidsvilkår som ligger langt under vanlig standard i norsk arbeidsliv, kombinert med et arbeidsmiljø som også har introdusert nye helsemessige utfordringer. Det å jobbe med høy intensitet og med krav om å gjøre flere ting ved hjelp av IT - samtidig - har kommet for å bli, enten det gjelder salg eller kundeservice. Hva som også må komme for å bli, er anstendige arbeidsforhold! Tariffavtale med tillitsvalgtordning er ifølge nyere internasjonal forskning en garanti for mer trivsel og bedre prestasjoner som kommer begge parter til gode. Til dere som reagerer på at telefonselgere forstyrrer middagen eller kveldsroen; det er ikke dem som ringer som har ansvaret for systemet de jobber i. Telefonselgere blir presset til (de jobber på akkord) en teknologisk styrt effektivitet, som gjør dem til heseblesende snakkemaskiner. Om et par år har denne erfaringen gjort dem til dyktige medarbeidere i for eksempel kommunen du bor i, og som du ønsker effektiv telefonservice fra. Hvis daglig leder (hva kjennetegner en god leder?) hadde satt seg godt inn i arbeidsmiljømessige problemstillinger i ”bransjen”, og gjort historieleksene sine, hadde han vært mer konstruktiv i dialog med dere. Det er bare å google litt på nettet, og dere vil finne masse som støtter deres synspunkter. Send oss en mail, så skal dere få lenker.

HK Region Østlandet Sør, Regionskontoret

Innsendt av Kjetil Andersen, 29.08.07 10:50.

Fagforbundet Oslo Ungdom har også sendt inn en hilsen:

Søtte til de som streiker!

Fagforbundet Oslo Ungdom, vi gi sin støtte tilo dere som streiker! det er viktig at ungdommer får gode lønns og arbeidsforhold. jeg synes at det er drit tøfft av dere som streiker. vi støtter dere fullt ut på dette.

Innsendt av Ola Harald Svenning, 29.08.07 12:50.