KRISTIANSAND: — Butikken er veldig populær, og den går godt, men som butikkeier skal en aldri være fornøyd. En må alltid være på hugget sier Lillian Balstad bak kassen på Tea & Coffee Shop i Lillemarkens.

Her presenterer vi en liste over noen av de mest kjente butikkene i Markens.

Liten og full

Inntekten til Lillan skiller seg ikke ut fra de andre butikkeierne, selv om den er en av de minste. Hun hadde i fjor en inntekt på nesten 320.000 kroner, formuen er på 1,3 millioner. Lukten i butikken hennes etterlater liten tvil om hva slags butikk man er i. Den er liten, men overfylt av varer. Her er svære sekker med kaffe, boks på boks med te, kopper og kar, syltetøy, pasta, fjong sjokolade - og tøy.

— Tøyet selger så godt at jeg ikke tør kvitte meg med det. Men det er bare et tidsspørsmål før jeg trenger plassen til kaffe, sier Lillan.

Filosofien hennes er som følger:

— En spesialbutikk skal være liten og koselig og stufull av varer.

Hun er ikke en av de som må kjempe for å beholde livsverket sitt. Butikken er godt etablert, og begynte som garnforretning for 20 år siden.

— Jeg var ti år i Markens, og solgte garn. Jeg har alltid vært veldig interessert i kaffe, og gikk mer og mer over til det og te, forteller hun. Hun flyttet livsverket sitt inn i Lillemarkens for seks år siden.

Kundene som stikker innom er der ofte.

— Det er for mange ordinære og kjedelige butikker Markens. Det er bare her jeg får god kaffe og te, sier Laila Haakonsen fra Søgne, mens hun får sin Costa Rica Tarassu.

Gull

Bare gullsmed Hodne skiller seg ut av butikkeierne i Markens: han har en inntekt på nesten 2,5 millioner kroner.

Flere av kremmerne har større formuer, blant annet Ivar Mjåland, som har en formue på 29 millioner kroner.

Monica Lidis «Frk Larsen» har ikke skaffet henne inntekt i det hele tatt i året som gikk.