KRISTIANSAND: Tilstanden var tirsdag ettermiddag fortsatt kritisk for den fem år gamle gutten som mandag havnet i et tjern like ved Birkeli asylmottak i Songdalen kommune i Vest-Agder.

Sykehuset opplyser til TVSør tirsdag ettermiddag at guttens tilstand er kritisk, men stabil.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.20 mandag. Da de kom på stedet, hadde allerede beboere fra nabolaget fått opp 4-åringen fra vannet og han var sendt med ambulanse til Sørlandet sykehus. Han skal da ha ligget i vannet omtrent en halv time, og var livløs da han ble funnet.

Familen i Oslo

Rikshospitalet i Oslo opplyste rett før klokken 23.00 mandag kveld at guttens tilstand fremdeles var ustabil og alvorlig og at han fremdeles fikk behandling. Gutten bor på asymottaket på Birkeli sammen med sin mor og to søsken, og familien til gutten er reist til Oslo sammen med han.

Lekte på isen

Naboer forteller Fædrelandsvennen at den palestinske gutten skal ha lekt med andre barn på isen da den brast og han falt i vannet. De andre barna skal raskt ha fått varslet voksne i nærheten, som ringte politi og ambulanse.

Dykkere fortsatte søket i tjernet etter at gutten var funnet. De fryktet flere kunne ha gått gjennom isen, men ingen funn ble gjort.