LILLESAND: — Jeg er stolt av Nilsemann og kampen han kjørte for å hindre nedbygging på Tingsaker Strand, men i kulturpolitikken tenker SV altfor smått. Lillesand trenger et kultursenter, en markør og en flott møteplass.

Operasangeren og gårdbrukeren fra Høvåg peker finger til storebror og fyrer av fra hoften.

At han selv er debutant og et uskrevet blad på den lokalpolitiske arena ofres knapt en strøtanke, langt mindre en høy c.

SV-lederen vil heller ha et utvidet kulturhus, sentralt og i tilknytning til e-Teateret og den gamle Distriktslegegården.

«spare-venstre».

Han synes det er underlig at «Spare-Venstre» kan gå inn for et slikt pengesluk, når partiet ikke fant penger til å bygge ny ungdomsskole i Lillesand.

— Vi spente buen høyt for å få ny skole. Vi er dødsens engstelige for krefter som vil flikke på den gamle nedslitte skolen vi har i dag, sier han.

— Hasardiøst, mener Jens Olai, som misliker merkelappen «Spare-Venstre».

— Vi må tilstrebe en ryddig økonomi. Vi kan ikke gå ut og love ting vi ikke har dekning for. Jeg mener Venstre tok et voksent valg da vi sa nei til ny skole, sier andrekandidaten.

Jens Olai håper på velgernes tillit og en ny periode i kommunepolitikken.

Brenner for hjembygda

For lillebroren er situasjonen en annen. Han takket nei da han ble spurt om å stå på Venstres liste ved forrige valg.

— Jeg hadde akkurat flyttet til Høvåg og hadde ikke avklart et jobbtilbud i Oslo, forklarer han.

Denne gang hersker liten tvil. En grei prat med hustruen og han er klar.

Han vil slåss for en utvidelse av Høvågheimen, og brenner for utviklingen i hjembygda.

— Vi merker presset på bygda. Høvåg er Norges vakreste lunge. Vi må holde stand mot utbyggingspresset og bevare bygdepreget, sier han, og storebror liker åpenbart det han hører.