KRISTIANSAND: — Dette er farlig. Jeg er redd for å falle, og jeg kan ikke forstå at det kan være lov å ha en slik brygge, sier Katharina Lembcke fra Tyskland.

Onsdag ettermiddag revnet brygga på to steder. Landgangen mellom to av bryggene var også røsket løs, og lå halvt nede i vannet.

Ross Wilson sov i båten som var ankret i gjestehavnen natt til onsdag.

— Jeg fikk ikke sove fordi jeg var redd for at fortøyingen skulle slite. Dette er ingen båtvennlig brygge, noe som er synd for byen, sier Wilson.

— Gjestehavna er en av Norges mest besøkte. Da er det ille at vi ikke kan tilby noe annet enn en flau standard, sier driftsansvarlig for gjestebrygga i Kristiansand, Klaus Søren Kristensen.

Han forteller at Kristiansand kommune bevilget 1,6 millioner kroner til oppgradering av brygga i år, men at disse pengene gikk til delen av gjestehavnen som har fått mest klager. Det elektriske anlegget ble prioritert, samt oppgradering av dusjer og toaletter.

— Vi har fått mange klager, og det er en fortvilet situasjon. I tillegg kan det gå galt med båter som røskes løs. Vi har fått klager på brygga i over åtte år. Nå trenger vi en fast molo, sier Kristensen.

Gjestebrygga revnet i to også for fire år siden. I dag blir brygga like godt fjernet for vinteren.

— Vi kan ikke gjøre så mye annet, når brygga er altfor svak til å ligge der ute, sier Kristensen.

I 2010 kommer Talls Ships Race til Kristiansand. Kristensen håper dette kan hjelpe med å få bevilget mer penger til opprustning.

— Det er en god investering for byen å ha en god gjestehavn. Da trenger vi penger til en fast molo, sier Kristensen.