LYNGDAL: Det var den 28.spetember i fjor at den polske trailersjåføren kolliderte med to personbiler på E39 ved innkjørselen til Flaten i Lyngdal. Mannen i 30-årene stakk av fra ulykken, men ble stoppet av politiet ved et annet ulykkessted 500 meter unna, skriver Farsunds avis.

Traileren var på vei østover på europaveien. mens personbilene kjørte vestover. I en sving fikk hengeren på vogntodet sleng, slik at den traff en personbil i siden. Hengeren fortsatte så inn i varebilen som kom etter.

Til slutt brast tilhengeren inn i autovernet og bel stående delvis oppå dette.

I mens de førerne av personbilene forsøkte å få kontakt med polakken stakk han av fra stedet.

Stoppet av politiet

Bare 500 meter lenger nede var det også skjedd en kollisjon, hvor trafikken sto fast. Personbileierne fulgte etter traileren ned dit og fikk politiet til å ta hånd om mannen.

Polakken innrømmet i tingretten at han stakk av fra ulykkesstedet, men sa at han hadde til hensikt å stoppe på et busstopp for å få overblikk over situasjonen, melder Farsunds avis.

Retten mente at trailersjåføren burde innsett at han hadde forårsaket store skader, og har da plikt til å stanse på stedet eller i imiddelbar nærhet.

Mannen som er bosatt i Vennesla fikk i tingretten en dom på 20 dagers betinget fengsel, samt en bot på 6000 kroner og saksomkostninger på 1500 kroner. I tillegg ble han idømt et kjøreforbud på norske veier i seks måneder, som utløper om kort tid.