KRISTIANSAND: – Vi har ikke helt oversikt, men jobber nå med smittesporing og testing etter møtene i moskeen, sier kommunikasjonssjef Ingunn Kvivik i Kristiansand kommune.

Torsdag opplyste kommunen om to smittetilfeller som kan knyttes til møter på moskeen Masjid Taqwa i Henrik Wergelands gate i Kristiansand sentrum. Én av dem fikk påvist korona søndag, den andre torsdag.

Begge deltok på møter i moskeen fredag eller lørdag i forrige uke.

Testes i moskeen

Kommunen har nå bedt alle som deltok på møtene om å teste seg fredag mellom 11 og 13 i moskeen.

«De som har vært i hovedetasjen på fredagsbønn 21. mai og de som har vært tilstede i moskeen 22. mai skal alle teste seg og gå i smittekarantene», skriver kommunen på sin nettside.

Kristiansand kommune frykter et større smitteutbrudd som kan stamme fra møter i moskeen Masjid Taqwa i Kvadraturen. Foto: Espen Sand
Denne lappen hang på døra utenfor moskeen i Kvadraturen. Foto: Espen Sand

Kvivik opplyser at 93 personer skal ha deltatt på fredagsbønnen. Koronareglene i Kristiansand sier at opp til 100 personer kan møtes i lokaler med faste tilviste plasser.

Kommunen vet foreløpig ikke hvor mange som var samlet lørdag.

– Vi frykter at veldig mange kan være smittet. Vi gjennomfører hurtigtester fredag og håper det vil gi oss en rask indikasjon, sier kommunikasjonssjefen.

Tror ikke på stort utbrudd

Muslimsk Union i Agder er en av to menigheter som bruker moskeen. Leder Akmal Ali tror ikke på et større utbrudd.

– Det gir selvsagt grunn til bekymring, men vi er ganske sikre på at dette går bra. Da vi fikk beskjed om et positivt tilfelle søndag sendte vi ut melding til alle som deltok på møtene om å teste seg. Rundt 60–70 prosent skal allerede ha testet seg og bortsett fra det positive tilfellet torsdag har alle vært negative, sier Ali.

Akmal Ali, leder for Muslimsk Union i Agder, mener menigheten har fulgt alle smittevernregler. Foto: Frank Mersland