Utrolige 200 dansere (!) skal framføre milleniumshowet Fantasi & framtid! i Lyngmyrhallen.

— De siste månedene har ballettpedagogene Cecilie Møllergaard fra Kilsund og Mariann Sletten Johnsen fra Vegårshei sammen med danserne arbeidet iherdig med forestillingen. De har alle sammen gjort en fenomenal innsats hittil! sier Martha Hansen.

Hun gleder seg virkelig til at danserne skal utfolde seg på hjemmebane. Med en så stor forestilling skjer det for første gang.

— Lyngmyrhallen er det eneste innendørs lokalet i Tvedestrand som har plass til oss. Egentlig er ikke hallen egnet for dans i det hele tatt, men det tar vi som en utfordring! Vi har enestående støtte i Ola Kvien som driver Lyngmyrhallen og vår egen lysmann Geir Lund, forteller Martha.

For å få til skikkelig lys- og lydforhold har man tatt fantasien, lettvegger og en bråte ulltepper til hjelp.

De 200 danserne kommer fra Vegårshei og Tvedestrand. De er fra 6 år og oppover til den alderen kvinner nøler litt med å si hvor gamle de er. Den virkelige hardtreningen har foregått siden begynnelsen av oktober.

— Cecilie og Mariann har en utrolig stå på-innstilling. Mariann har klart å drive fram en egen Vegårsheiavdeling av danseinstituttet og oppnådd flotte resultater. Cecilie er nyutdannet og fersk og det resulterer i friske danseinnslag og gir danserne en ekstra glød. Spennvidden i uttrykk og koreografi er en utfordring for spreke danseføtter, sier Martha.

Det er en godt innkjørt gjeng som skal i ilden for å vise klassisk og moderne ballett, streetjazz og temajazz.

Spesielt nytt i denne forestillingen er det sterke innslaget av moderne ballett. Tidligere har korte danser vært for «snutter» å regne, nærmest pausefyll. Men i år slår de til med en mektig bra moderne dans, elevene til Cecilie Møllergaard. I «.com» (les dott kom) prøver denne disiplinerte og seriøse gjengen for første gang å lage gåsehud på tilskuerne. Skal tro om de ikke klarer det!

— Moderne ballett er kjempegøy, smiler Ingunn Haugland som aldri blir lei av dans.