— Det må vel bli femti i snitt, det, er lokal veisjef i Aust-Agder, regiondirektør Erling B. Jonassens, første kommentar når han får høre om Fædrelandsvennens bilder og vi spør hva farten egentlig skal være.

— Et pek

Det er nesten like vanskelig å finne farten ut av sentrum. Veisjefen bedyrer at det er 60-skiltet som gjelder denne veien. Foto: Kjetil Nygaard

Regiondirektøren i veivesenet avviser at noen av hans ansatte har vært fine i farten da de skiltet. Jonassen avviser også at veien har 40-grense og sykkelstien 60-grense.

— Vi kan ha mye moro med dette. Men svaret er nok enkelt. En eller flere ungdommer eller voksne har hatt det veldig gøy med å snu det ene skiltet. Det er et pek noen har gjort, sier Jonassen.

Kan være farlig

Han minner om at slik oppførsel egentlig er ganske alvorlig, for konsekvensen kan bli ille hvis noen leser fartsgrensene feil.

Veisjef Jonassen er en handlingens mann. Allerede søndag kveld ville han ringe beredskapsvakta i sin etat. Han regner med at skiltingen på Birkeland er i orden i løpet av mandag.

På vei sørfra inn mot Birkeland sentrum kommer du til 40-sone og opphøyd gangfelt. Ut av Birkeland mot Mollestad kommer du til 60-sone. Veisjef Jonassen er helt sikker på at det er riktig.

Straffeansvar

Det er ingen grunn til å kopiere spøken på Birkeland. Blir du tatt på på fersken, kan det vanke kraftig bot. Det er forbundet med straffeansvar å skru ned eller rote til offentlige skilt.