KRISTIANSAND: Men folk kom også fra de indre bygder:

— Nå har jeg smakt på åtte typer øl, så det er snart nok, sier Svein Arne Opdal fra Øvrebø.

56-åringen kom ved 16-tida og har betalt 480 kroner for en guidet tur der han får smake ti matretter og ti ølsorter.

Opdal står med en IPA i hånden, den innehar litt for mye humle etter hans smak. Pils og weissbier derimot, det glir rett ned.

- Du gir deg ikke ennå?

— Nei, jeg venter til det er tomt.

Det var høy omsetning i ølkranene fredag kveld. Foto: Vegard Damsgaard

Plass til 1500Ved 19-tiden fredag kveld var anslagsvis 1200-1300 personer innenfor portene i Gravane, dermed nærmet det seg kapasiteten på 1500. — Det er bedre enn jeg hadde håpet på, det er jo stappfullt her inne, sier en glisende festivalsjef Claus Oliver H. Pedersen, til daglig salgs- og markedssjef ved Bakgården.

Festivalsjef Claus Oliver H. Pedersen var meget fornøyd med fremmøtet i Gravane, og lover ny festival samme sted neste år. Foto: Vegard Damsgaard

Duggfrisk har tatt opp korken etter Kristiansand Ølfestival, som tidligere ble arrangert på Odderøya. De har utvidet med mat og musikk, og skiftet navn for å favne bredere.Og så har de flyttet inn i Kvadraturen, til gressletta ved Gravane — mellom Sjøhuset og Hartmanns brygge.

— Vi ønsket nytt innhold og et mer tilgjengelig sted. Dette er jo egentlig en vidunderlig plass å sitte, og det ser ut som vi har truffet en nerve, konstaterer festivalsjefen.

Studenter, som denne gjengen der de fleste tar mastergrad i sosialt arbeid ved UiA, fikk gratis inngang om de booket på forhånd. Noen drakk øl, andre cider eller vann: Fra venstre Kristoffer Stålesen (24), Solveig Wigestrand (23), Thea Lyssand (25), Hellen Pedersen (26), Quendresa Gjoshi (26), Mari Mjåland (25), Lene Bjordal (21) og Julie Dagsland (21). Foto: Vegard Damsgaard

— Vi sa at vi ikke likte ølDe traff i hvert fall en nerve, rettere sagt økonomisk sans, hos en gjeng mastergradsstudenter ved UiA.

CB hadde plassert sin tilårskomne lastebil til allmenn beskuelse der matkøen sto. Foto: Vegard Damsgaard

Studenter får nemlig gratis inngang, og litt drikke i form av smaksprøver ble det også. — Vi sa at vi ikke likte øl, så da ville han bak disken overbevise oss, forteller Thea Lyssand til Fædrelandsvennen.

— Han hadde både bringebærøl og epleøl til oss som ikke likte vanlig øl, beretter Solveig Wigestrand.

200 ølsorter

Bak to dagers festivalen står restaurantene Bakgården, Kick, Mat&Uteliv-kjeden og festivalen Palmesus.

Postgirobygget var første band på scenen fredag kveld. Foto: Vegard Damsgaard

30 kokker har laget småretter av kortreiste matvarer, mens det serveres 200 ulike håndverksøl fra landets fremste mikrobryggerier.

Der det er bonger å kjøpe, er det som regel kø. Foto: Vegard Damsgaard

— Men i morgen blir det fuktig på ordentlig, det vil si regn?- Det er meldt litt fuktig, men det blir telt over hele plassen, forsikrer festivalsjef Pedersen.

Fredag sto Postgirobygget på scenen, lørdag er det Erik Faber og Morten Abels tur. Radiojam, kjent fra Sommer på Torvet, spiller coverlåter begge dager.