— Det har vært tre innbrudd i løpet av natta og morgenen, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Martin Ugland, til Fædrelandsvennen.

— Vi har grunn til å tro at det er samme gjerningsmenn på alle tre stedene, sier han.

Tre hendelser

07.15 om morgenen fikk politiet den første meldingen om innbrudd. Det ble meldt om tyveri fra en enebolig, og hus- og bilnøkler var stjålet fra ganga. Det ble umiddelbart opprettet sak på forholdet.

— Ifølge et signalement var gjerningspersonen en lav mann, mørkkledd og med hettejakke, sier Ugland.

Klokka 10.45 kom den andre meldingen fra samme gate. Fra en ulåst bil var det stjålet ei jakke, samt at nøkkelen fra forrige tyveri var lagt igjen.

— Bilen var åpen, så dette klassifiseres som et tyveri. Det ble stjålet en limegrønn jakke, merket med Ustekveikja, sier Ugland.

12.23 ble det så meldt om forsøk på grovt tyveri fra Grimstad vertshus, som også ligger i Frivoldveien. Her var det kun bryteskader på huset, og det så ikke ut som tyvene hadde kommet seg inn.

Om natta

Martin Ugland sier at innbruddet i vertshuset, som ble meldt om sist, trolig var der tyven eller tyvene var først.

— Et vaktselskap meldte at alt var greit der 01.30 i natt, så har innbruddet skjedd mellom da og da vi fikk beskjed. Der prøvde de å bryte seg inn i to leiligheter uten hell, men tok noen gjenstander ut av resepsjonen og satte dem på utsiden. Jeg kjenner ikke til hva dette var, sier Ugland.

Operasjonslederen sier at politiet nå ønsker tips i saken. På stedet fikk en hundepatrulje spor, men mistet det.

— Vi hadde tilfeldigvis en hundepatrulje der, men hunden mistet sporet da det begynte å bli mye folk om morgenen. Ellers har vi sjekket noen adresser, og foretatt åstedsundersøkelser.