— Jeg hørte et dunk i 18-tiden lørdag, men regnet med at det var en bøtte som stod på trappa som laget lyd, forteller huseier Ole Rislå Tellefsen til Fædrelandsvennen.

Tellefsen og resten av familien oppdaget først senere på kvelden hva som hadde skjedd. For deler av treet gjorde at utgangsdøren ikke ville skikkelig opp.

Flaks

— Nå ser det ut til at treet har lagt seg greit over taket, og at alle greinene på det trippel-stammede treet har tatt av noe av smellet, oppsummerer huseieren.

— Jeg har sjekket loftet, men det ser ikke ut til at selve taket har fått skader. Per nå kan det virke som om kun vindskeiene, takrennene og taksteina har fått seg en smell, legger han til.

Tellefsen forteller at han regner med å få fjernet treet i morgen, og føler familien har hatt flaks som ikke fikk større skader på huset.

Lite feste

— Om ikke treet hadde hatt så mange greiner, hadde vi nok fått god del mer skader på huset, tror Ole Rislå Tellefsen.

Han har en liten opprydningsjobb foran seg, men kan ikke få tatt alt søndag. Sønnen Christian Tellefsen er nemlig 11 år i dag søndag, og han sier det ble litt mer spennende på bursdagen enn forventet.

— Treet stod inntil en fjellnabbe, så det var lite feste for på den siden vindretningen kom fra. Men så kraftig vind fra denne vindretningen vi vel ikke hatt før, sier Tellefesen.