Eivind Drivenes, styreleder i Sandripheia Fritidspark, stiller selv opp som parkeringsvakt til søndag. Foto: Frode Lindblom

— Det skal vi ikke ha noe av. Søndag skal jeg selv stå parkeringsvakt sammen med tre-fire andre, sier Eivind Drivenes til Fædrelandsvennen.

Flere hundre bilister kom verken inn eller ut av skianlegget på Sandripheia i Øvrebø søndag ettermiddag. Ifølge politiet var det komplett kaos.

LES OGSÅ:

— Søndag som er den store turdagen. Da er det absolutt flest folk i anlegget. Parkeringsplassen tar 500 biler, men nesten halvparten av plassene forsvinner om man ikke parkerer skikkelig, sier Drivenes.

Drivenes forteller at han fikk mange kommentarer etter hendelsen, men ingen var sure.

— Jeg tror aldri jeg har fått så stor respons på et avisoppslag. Det er veldig mange som har kommentert hendelsen, sier Drivenes, som representerer Senterpartiet og sitter i kommunestyret i Vennesla.

- For dårlig vei

Lørdag skal Torridal IL ha skirenn på Sandrip. Da fikser de parkeringsvakter. Søndag blir det frivillige vakter.

Eivind Drivenes, styreleder i Sandripheia Fritidspark, stiller selv opp som parkeringsvakt til søndag. Foto: Frode Lindblom

— I tillegg ringte nettopp Røde Kors Vennesla og tilbød seg å holde helseberedskap i anlegget søndag. De kommer med mannskaper og snøskuter. Det setter vi veldig pris på, sier Drivenes.Problemene som oppsto søndag skyldes først og fremst at folk parkerte feil.

— Parkeringsplassen ble utnyttet for dårlig, og biler ble stående langs veien. Veien fra riksvei 9 og inn til anlegget er for dårlig. Vi har bedt fylkeskommunen utbedre veien mange ganger de siste årene, men vi stanger hodet i veggen, sier Drivenes.

Blir ikke utbedret

Vidar Ose, samferdselssjef i Vest-Agder fylkeskommune, sier til Fædrelandsvennen at veien Drivenes omtaler som en flaskehals, ikke blir utbedret de neste tre årene.

— Jeg har tidligere vært i møte med Midt-Agder friluftsråd. Vi forstår at dette er et regionalt anlegg, men veien ligger ikke inne i prosjektplanene for 2015-2017, sier Ose.

Han legger til at han forstår skiløpernes frustrasjon og at det kan bli aktuelt å utbedre veien senere.

— Til høsten skal vi fordele 3,5 milliarder kroner på fylkesveiene. Da kan det være aktuelt. Det kan også være vi kan bruke noen vedlikeholdskroner før den tid, men det blir ikke store endringer, forklarer han.

Drivenes var selv på skitur rundt Naspevarden forrige søndag. Den løypa blir også kjørt opp kommende helg, men søndag går Vardeløpet her.

— Løypa rundt Naspe- og Moseidvarden blir ikke stengt, men det kan være lurt å ha øynene åpne og flytte seg for deltakerne. I tillegg kan det hende veien stenges noen minutter når løperne passerer, forklarer han.

Fint føre

Det er meldt oppholdsvær og litt sol i helga. Fredag ble løypene på Sandrip kjørt opp før helgens innrykk av skientusiaster.

— De siste dagers regnvær har ødelagt mindre enn vi fryktet. Nå er det fint føre i hele løypa. Det er kun rett ved kafeen det er litt isete, forteller han.

Selv håper Drivenes det kommer masse folk søndag.

— Det er jo derfor vi har dette anlegget - for at folk skal bruke det, sier han.