Natt til lille julaften i 2013 ville en 32-åring fra Vennesla konfrontere en eldre sambygding. Mannen (46) skulle ha utnyttet kjærestens datter. Han avtalte å møte mannen, men fortalte ikke hva den egentlige grunnen til møtet var.

Sammen med en kamerat (33) kjørte 32-åringen til en butikk i Vennesla. Her satte offeret seg inn i bilen som var låst med barnesikring. Han ble deretter slått med en gasspistol i hodet av 32-åringen. Så kjørte bilen tre mil til Erkleiv. På en sidevei ble 46-åringen bedt om å kle av seg. Han måtte også gi fra seg penger og mobiltelefon. Iført bare stillongs ble han forlatt.

Etter en stund kom duoen i bilen tilbake, tok med seg mannen igjen og slapp han av ved Bommen i Drivenesveien i Vennesla. De forlot offeret igjen. Klærne hans la de sammen med en lommelykt 200 meter unna.

46-åringen gikk imidlertid en annen vei, og fant ikke klærne sine. Forslått og forkommen banket han på et hus i nærheten, der beboerne kontakter politiet.

Samlet sett har Kristiansand tingrett vurdert at frihetsberøvelsen varte i rundt to timer. Det vises til at han ble fratatt klær og hadde begrensede muligheter til å skaffe hjelp.

«Det er etter retten klart at dette må ha vært en svært ubehagelig og skremmende opplevelse for fornærmede», slår retten fast i dommen.

32-åringen er i tillegg dømt for en rekke andre forhold, deriblant 16 vinningsforbrytelser. Straffen er satt til fengsel i ett år og ti måneder, der ett år og en måned er betinget med tre års prøvetid. Vilkåret er at han gjennomfører rusbehandling.

Hans ett år eldre kamerat ble i mai i fjor dømt til medvirkning til frihetsberøvelsen til 60 dagers fengsel, halvparten betinget.