Flyet, som etter ruta skulle landet klokka 13.35, fikk problemer på grunn av den kraftige vinden.

Ivar Myrland var en av passasjerene ombord.

— Vi merket at det var turbulens når flyet gikk ned i lavere høyde. Etter det første landingsforsøket sa flyvertinnen at de skulle prøve på nytt, sier Myrland.

Han har ikke opplevd lignende landinger før.

— Det var veldig rolig stemning i flyet. Alle gnir seg jo litt i hendene, og man kunne kjenne at flyet vridde seg fra side til side. Vinden tok godt tak i flyet, men kapteinen satte ned flyet elegant. Vi hadde jo begynt å lure på om vi måtte lande på Torp istedet, så det var godt å komme ned igjen på bakken, sier han.

- Blåser rett vest

— KLM-flyet hadde to eller tre runder før det kom ned, sier lufthavnsjef Thomas Langeland ved Kristiansand Lufthavn Kjevik til Fædrelandsvennen.

Han forteller at det ikke er noen fare for sikkerheten.

— Det blåser rett vest, det vil si på tvers av rullebanen, og med denne vindstyrken skaper det visse utfordringer. Men alt er trygt, forsikrer Langeland.

Flyet var trygt på bakken klokka 14.01, ifølge Avinors hjemmeside.

— Piloten valgte å ta noen ekstra runder på grunn av vindkast, men det er bare rutinemessig, sier Langeland.

- Vinden skal dreie

Han opplyser like før klokka 15.30 at flytrafikken trolig vil gå som normalt resten av dagen.

— Jeg snakket akkurat med våre folk, og foreløpig ser alt greit ut. Trafikken så langt har gått som normalt, og jeg ser ikke noen grunn til at den ikke skal fortsette med det hvis ikke vinden tiltar i styrke, sier han og legger til:

— Ifølge værmeldingen skal vinden nå avta litt, og så blir det en liten dreining før vinden øker noe igjen. Det blir vesentlig bedre for lufthavna om ikke vinden går på tvers, sier Langeland.

Ifølge Langeland er det bare KLM-flyet som skal ha fått problemer.