KRISTIANSAND: — Dette her er ille, sier soneleder i idrettsetaten Jan Erik Olsen.

Han var oppe og sjekket skadeverket på gressbanen søndag. Nesten en tredel av banen er ødelagt av mopedister.

— Jeg tror ikke de tenker over hvilke konsekvenser dette får. De har det sikkert bare moro når de holder på, men dette berører tusenvis av unge i Vågsbygd, sier Olsen.

Gressbanen brukes av fotballklubbene Radar, Våg og Fløy. I tillegg er det flere av skolene i Vågsbygd som bruker idrettsplassen. Tirsdag starter idrettsetaten arbeidet med å rette opp skadene.

— Det er snakk om store skader. Hvis vi hadde satt ut jobben til et privat firma, ville det kanskje kostet 100.000 kroner, sier Olsen.

Han håper de unge pøblene nå ser konsekvensen av det de har gjort og melder seg til politiet.

— Det hadde vært fint om vi kunne fått en samtale med dem slik at vi kunne informert de om hvilke konsekvenser slikt hærverk faktisk får, sier Olsen, og legger til.

— Vi får nok reparert det meste i løpet av høsten og våren, men banen vil være merkbart dårligere i vårsesongen, sier Olsen.

Vil etterforske saken

— Vi skal ta ei runde på skolene i dag å forhøre oss i ulike miljøer. Vi vil gjøre det vi kan for å nøste opp i denne saken. Det dreier seg om stort skadeverk, sier politiførstebetjent Øyvind Hægeland til fvn.no.

Politiet fikk melding om skadeverket ved 03-tiden natt til søndag.

— Vi hadde en runde med den såkalte ”råneklubben” for to år siden. Vi får jo håpe at det ikke er de som har vært på ferde igjen, sier Hægeland.

Politet ønsker tips i saken. Politiet kan nåes på telefon 02800.