På det meste fulgte 880 000 seere mandagens episode av kjempesuksessen "Heia Tufte" på TVNorge, det er 128 000 flere enn uken før.

Bare "Big Brother"-finalen i 2001 har hatt høyere seertall på kanalen gjennom tidene.

NRK valgte imidlertid å takke nei da Nordisk Film første gang kom med ideen.

— Den første ideen handlet om å samle et fotballag, med folk som overhodet ikke kunne spille fotball, for deretter å melde disse på i 8. divisjon. Sammen med en profilert trener skulle vi følge dette laget gjennom fotballserien. Vi tilbød dette til NRK, men de svarte aldri, forteller administrerende direktør Stein Roger Bull i Nordisk Film til Aftenposten.

Resten er allerede en suksesshistorie. Ideen ble i stedet presentert for Nordisk Film i Danmark, som sammen med den danske kommersielle kanalen TV2, laget "FC Zulu". Samme idé ble presentert for TVNorge, de brukte tyve minutter på å svare ja. Her ble Zulu til Tufte.

— NRK hadde muligheten, men siden de sa nei, valgte vi i stedet å gå til TVNorge. "Heia Tufte" ville garantert vært oppe på "Nytt på Nytt"-tall (1,3 mill. seere, red. anm.) dersom det hadde vært sendt på NRK1, sier Bull til Aftenposten.

Formatsjef Per Selstrøm i NRK bekrefter at de valgte å si nei til originalideen fra Nordisk Film. I dag angrer han.

— At vi takket nei, er en sannhet med litt modifikasjoner. Vi var i møte med Nordisk Film, hvor de kom med ideen om å samle sammen et fotballag, med folk som ikke kunne spille fotball, hvor vi så skulle følge dette laget gjennom en reality-serie. Vi valgte derimot å avslå fordi det ble for omfattende og dyrt, sier Selstrøm.