VENNESLA. Det var onsdag morgen i forrige uke brannmannskapene ble varslet om voldsom brannutvikling ved Vennesla skole. En av paviljongene stod i full fyr da brannvesenet kom.

Allerede fra første stund var det mistanke om at brannen var påsatt. Mye tydet på at brannen startet i en søppelcontainer i et uteskur i skolegården. Det viser seg nå trolig å stemme.

Til fvn. no sier politiførstebetjent Arne Sundvoll at to gutter, den ene før skolepliktig alder, den andre i skolepliktig alder, fra Vennesla har tilstått å ha satt fyr på søppelcontaineren.

— Vi er temmelig sikre på at disse to guttene har gjort det, men vi dobbeltsjekker alle opplysninger i saken for å være sikre på at guttene ikke tar på seg skylda for andre, større barn, sier Sundvoll.

Barna skal ha vært under mistanke allerede samme dagen som brannen oppstod. Etter tips fra publikum kontaktet politiet de to guttene, og gjenomførte det som ikke blir beskrevet som avhør, men samtale.

I samtalen tilstod de to guttene, og innrømmet at de hadde lekt med ild og tent fyr på søppeldunken.

Det faktum at barna er mindreårige gjør etterforskningen vanskelig, opplyser politiet.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med rektor Sigrunn Grimsby som ikke ønsker å uttale seg om politiets opplysninger.

— Av hensyn til barna ønsker jeg ikke å kommentere de opplysningene. Min oppgave er å ivareta elevene ved skolen, sier Grimsby.