Det var særlig i Arendal og Grimstad at julestemningen utartet til mindre hyggelige scener. Her følger en kronologisk gjennomgang av nattas hendelser:

23.16: Melding om slagsmål på en privatfest i Grimstad. Bråkmakeren stakk imildlertid av før politiet ankom.

23.40: Første av i alt tre meldinger om at kommunale søppelbøtter i Mandal sentrum var blitt påtent. Alle tre gangene fikk politi slukket før den store dramatikken inntraff.

00.17: Skadeverk på en telefonkoblingsboks i Støbakken i Søgne. Foreløpig ingen mistenkte.

00.23: En kunde utenfor restauranten Paparazzi i Arendal fant det for godt å ringe politiets nødnummer etter å ha blitt nektet adgang til skjenkestedet. Da lovens lange arm rykket ut, nektet den berusede 19 år gamle mannen å oppgi personalia. Resultat: Anmeldelse og bot.

01.10: En overstadig beruset 27 år gammel person ble fraktet med ambulanse fra Grimstad sentrum til sykehus.

01.10: En 18 år gammel gutt ble kjørt til arresten i Arendal etter å ha laget bråk i Grimstad sentrum.

01.29: En 25 år gammel kristiansander møtte selv på politistasjonen i Arendal etter å ha blitt slått i ansiktet. Ukjent gjerningsmann.

01.50: En beruset person ble anmeldt etter å ha nektet å oppgi personalia til politiet utenfor Madam Reiersen i Arendal.

02.00: En 16 år gammel gutt urinerte utenfor Leopold Musikkpub i Kristiansand. Anmeldt.

02.30: En 24 år gammel mann meldte om at han var blitt slått ved to ulike anledninger. Han ble brakt fra Lagbrygga i Arendal til legevakt med mulig brukket nese. Den mistenkte er en mann på 25 år.

02.50: Melding om skadeverk på bil på Langbrygga i Arendal.

03.00: Etter bråk i beruset tilstand utenfor Go'biten kiosk i Grimstad måtte den 23 år gamle mannen tilbringe natten i arresten.

03.50: Toalettskål smadret på Restaurant Rivalen i Grimstad. Mistenkt er en 26 år gammel mann fra Birkeland.

04.15: To personer på henholdsvis 28 og 29 år var involvert i slagsmål utenfor puben Galleriet i Grimstad. Nå er det opp til kamphanene å eventuelt anmelde hverandre.

04.30: En 26 år gammel mann ble utsatt for blind vold i Kristiansand sentrum. Truffet hardt i nesen.

04.50: Mer fyll utenfor Go'biten kiosk i Grimstad. Mannen måtte kjøres hjem av politiet.