KRISTIANSAND: — Det er lenge siden vi har hatt et så brutalt ran i Kristiansand, sier daglig leder Reidar Flaten i Agder Taxi.

Drosjen ble praiet i lyskrysset ved Ernst Hotel i Vestre Strandgate like etter klokken 04.00 natt til i går. Tre kraftige karer i lys hettegenser satte seg inn i maxitaxien og ba om å bli kjørt til Quart-campen på Eg.

- Planlagt

Da de nærmet seg beordret de sjåføren til å svinge opp Svarttjønnveien mot Baneheia.

— Etter det sjåføren sier er det helt klart at de hadde planlagt ranet. Det ble helt stille, så sa en av dem plutselig «Nå!», forteller Flaten.

Deretter fikk sjåføren er hardt slag i bakhodet, mens en annen grep pengeveska med 5000-6000 kroner. Den siste stakk ham i siden gjentatte ganger med en liten skarp, ukjent gjenstand. Så stakk de av mot Baneheia.

Drosjesjåføren (36) var i går så utkjørt etter nattens drama at han ikke orket å snakke med Fædrelandsvennen.

— Dette er tragisk. Det bør ikke skje, men vi kan ikke sikre oss hundre prosent, fremholder Reidar Flaten.

Følte uhygge

Sjåføren følte det som et dårlig tegn da passasjerene ikke sa et ord underveis eller svarte på hans enkle spørsmål.

— Han følte uhygge i bilen, forteller Agder Taxi-sjefen, som hadde flere samtaler med mannen i går.

De psykiske skadene overgår klart de fysiske for den erfarne sjåføren, som etter planen skal tilbake i jobb allerede i dag.

Politiet sjekket ut det aktuelle området og Quart-campen etterpå, uten å finne gjerningspersonene. De tre skal være i alderen 20-25 år, snakke østlandsk og alle være minst 1,85 høye og kraftig bygd.

— Vi har vært rundt og lett, men ikke kommet i kontakt med noen som kjenner personer med dette signalementet. Vi er interessert i tips fra publikum, understreket vaktleder Hans Gaukstad overfor Fædrelandsvennen i går kveld.

Sjåføren ble avhørt i går formiddag. I dag tas det stilling til om etterforskningen blir trappet opp.

vegard.damsgaard@fedrelandsvennen.no