KRISTIANSAND: Gruppen er kalt «SO-teamet», og er plassert faglig i felles kriminalenhet i vold— og sedelighetsavsnittet.

— Vi har samlet kompetansen. Dermed står vi sterkere rustet til å håndtere sakene bedre enn da folkene satt spredt. Vi har utviklet et godt fagmiljø, og det er viktig for å håndtere disse fryktelig slitsomme sakene, sier Magne Storaker, som leder avsnittet.

I tillegg består temaet av Eva Marit Gaukstad, som er politispesialist på sedelighetssaker, og politispesialist Paul Magne Lunde som familiekoordinator. Fire nye er hentet inn i SO-teamet i tillegg, nemlig Anita Kleveland fra Sentrum politistasjon i Kristiansand, Brita Hansen fra Kristiansand, Aasta H. Andersen fra Mandal og Ole Tom Fossnes fra Arendal. Tre faste politijurister er knyttet til teamet.

— Politimesteren har gjennom denne etableringen gitt klart uttrykk for at politiet skal øke innsatsen av grov vold og seksuelle overgrep mot barn, sier Storaker.

Avsnittet for grov vold og seksuelle overgrep bistår også blant annet ved drap, ved de groveste voldssakene mot voksne, ved melding om savnet person med mistanke om kriminell handling og sedelighetssaker.