FARSUND: For de uinvidde: Julibukk er sånn cirka det motsatte som julebukk. Man stiller seg opp på en trapp, ringer på og synger en SOMMERsang. I stedet for å kreve småkaker og godteri, gir man ting. For eksempel Ræge t-skjorter og hatter.

Det var en sen sommerkveld da Ræga bestemte seg for å gå julibukk i Loshavn i Farsund.

— Nei, nei, nei, nei, jeg vil ikke i avisen, sier den første damen vi besøker. Hun gjemmer seg bak dørkarmen mens Ræga synger «En Solskinnsdag» av Postgirobygget. Majesteten blir litt usikker på om hun ikke liker sangen. Men hun fullfører sitt verk, gir en t-skjorte og går videre.

En kunne jo mistet motet av mindre, for også i neste hus får Majesteten en dør i følehornene og et: «Å, du skremte vettet av meg. Tenk å komme slik til en som er alene».

Ræga tuslet videre. Litt lutrygget, men det tok seg opp. Ved havna møtte hun flere fans, og folk både filmet og tok bilder.

— Dette var lurt, veldig lurt. Jeg trodde at Ræga bodde i Kristiansand, så jeg ble litt forskrekket da jeg så henne komme gående, sier Wilhelm Wilhelmsen. Han visste nok ikke at Ræga er ute på en sommerturné i landsdelen.

— Og sangen?

— Sangen var veldig fin. Jeg kjente igjen melodien.

Nestemann ble om mulig enda mer forskrekket (men det er jo det en skal bli av en julibukk).

— Så sent?!? Jeg hadde fått på meg morgenkåpen allerede, sa Arthur Danielsen.

Han tok besøket med et flir likevel, og så ut til å bli storfornøyd når han fikk en Rægehatt.

Majesteten var fornøyd med oppdraget, men hun er fortsatt litt hes.

Suse & hoi