FLEKKEFJORD: — Det var en politikollega av meg som ringte og sa at båtlageret på Drangeid stod i full fyr.

Politimannen Bakken kom til stedet kort tid etter brannvesenet, hvor han i likhet med brannmannskapet ble vitne til et fullstendig overtent båtlager.

— Det var ikke noe hyggelig syn nei, sier Bakken, som mistet sin 28 fot lange Kobra cabincruiser til flammenes rov.

Når fvn.no snakker med Bakken mandag formiddag, sitter han sammen med en rekke andre båteiere hvis båter led samme skjebne natt til første nyttårsdag.

— Vi sitter og diskuterer det som har skjedd nå, og det har fremdeles ikke gått helt innover oss. Det er nesten uvirkelig.

Båter for millioner Ingen kan med sikkerhet si hvor store verdier som er gått tapt, men Bakken mener det er snakk om millioner.

— Hvor mye det er snakk om vet jeg ikke, men millioner er det nok. Det mest tragiske er nok uansett at den gamle trebåten til Kystlaget ble redusert til aske, sier Bakken.

Båtene sto i en lagerbygning på tomten til O.C. Axelsens gamle fabrikker i Flekkefjord. Både båtene og bygningen ble totalskadd.

— En eldre trebåt, åtte cabincruisere og to skjærgårdsjeeper er totalskadd i brannen, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til fvn.no.

Trebåt ødelagt Båtlageret var fylt opp av båter som stod i vinteropplag. Blant disse var også en gammel trebåt som var klar for sjøsetting til sommeren.

— Det er nok det største tapet. Båten var et oppussingsprosjekt som Kystlaget har brukt lang tid på å gjøre klar til bruk, opplyser underbrannmester ved Flekkefjord brannvesen, Dag Velund.

Brannvesenet har i morgentimene drevet etterslukking på stedet.

— Fasaden består av bølgeblikk, noe som gjør at det blusser opp av og til. Nå har vi gjort unna etterslukkingen, og er kun borte for å sjekke av og til, sier Velund.

Bygningen overtent Båtlageret ligger godt unna andre bygninger, slik at faren for spredning har vært minimal. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

— Bygningen var overtent når vi ankom, derfor er det umulig å kunne si noe om årsaken foreløpig, sier Velund.

Politiet fikk melding om brannen klokken 4.41. Brannvesenet var på stedet rundt klokken halv fem.

— Da var det som sagt full fyr, så det hadde nok brent en god stund før vi kom, sier Velund.

Heller ikke Dag Bakken ønsker å spekulere i brannårsaken.

— Det er helt umulig å si. En har vel lyst til å si fyrverkeri på en dag som denne, men det er for tidlig å si noe om, sier han.