KRISTIANSAND: — Jeg har stått igjen en del på trening de siste tiden og øvd på tilslaget. Ufattelig deilig å få betalt for det i dag. Fantastisk å endelig score igjen, sier Hæstad etter å ha jogget 2-0-seieren mot Hønefoss ut av beina.En drøy time tidligere hadde han sendt nesten hele sittetribunen i retning taket da han banket inn ledermålet og sprintet brølende mot folket som oftest har baken godt plantet på stolene sine.- Jeg måtte bare slippe jubelen løs. Det var så herlig å se ballen fyke opp i nettaket, sier Hæstad.Midtbanekrigeren var både Starts og 1. divisjons toppscorer med fire mål etter årets tre første serierunder. Men så har det vært bom stopp.Hæstad har vært i scoringsposisjon, men tilslaget har som regel ikke vært av beste sort.- Derfor har jeg brukt mye tid på dette i etterkant av treningene. Jeg har vært utrolig sugen på å finne nettmaskene igjen etter seks målløse kamper, sier Hæstad. Mer selvtillit

— Jeg håper at ekstratreningen vil gi meg mer selvtillit hver gang jeg kommer i scoringsposisjon, slik at det meste går automatisk.I går måtte han imidlertid ha to forsøk før ballen satt i nota.Det hele begynte da Fredrik Strømstad dro opp på høyresiden og slo en fin stikker til Kai Risholt, som igjen la perfekt inn til Ben Wright. Engelskmannen hælsparket nydelig til Hæstad som ladet venstrefoten.Skuddet gikk rett på keeper.- Jeg var forbannet fordi jeg hadde misset på en pasning rett før. Derfor gav jeg alt for å nå returen, forteller målsniken.Og «alt» var nok. 1-0. Stadion eksploderte.Men Hæstad & Co. ville mer. Bare åtte minutter senere, etter vel halvtimen, doblet Ben Wright ledelsen med sitt niende seriemål for året.Bala Garba hadde blitt lagt ned like utenfor 16-meteren, og Tom Berhus ladet høyreslegga.Lærkula føk rett i hofta til Wright og 2-0. En heldig scoring, men fullt fortjent.Start leverte nemlig en fantastisk forestilling foran 4408 tilskuere de første 45 minuttene. To i tverrliggeren

Som det mest finsmurte maskineriet malte de gule fremover. Kombinasjonene var fikse, innleggene gode og trykket foran mål enormt.Allerede etter seks minutter burde Bala Garba sendt Start i føringen, og bare små strakser senere hadde Ben Wright muligheten.Og sjansene ble ikke mindre etter at Start hadde gått opp til 2-0:34 minutter: Banens ener, Fredrik Strømstad, spiller Kai Risholt fri. Aust-egden banker ballen i tverrliggeren.44 minutter: Strømstad vinner ballen, tråkler seg fri og kipper elegant. Også nå ender ballen i ribben, for så å finne hodet til Ben Wright. Toppscorerens nettkjenning annulleres imidlertid for offside. Til pause stod det hele 8-0 i sjanser og 13-2 i avslutninger.- Utrolig gøy å spille i dag. Det sprutet og gnistret av oss i hele 1. omgang, sier Fredrik Strømstad- Sinnsykt bra omgang, mener Kristofer Hæstad.- Vi kjørte jo over dem, hevder Kai Risholt.- En meget bra gjennomført omgang, ja. Men vi burde ha ledet langt mer enn 2-0 sett ut fra sjansestatistikken. At dommeren annullerer Bens scoring irriterer meg fortsatt, for det var definitivt feil, sier trener Tom Nordlie.Men i pausen må det ha skjedd mye rart i spillernes hoder.Ut kom i alle fall et helt annet Start-lag enn det som kvarteret før hadde tuslet tilfreds av banen. Gnisten og spruten var plutselig alle andre steder enn på Stadion, og Hønefoss fikk lov til å spille seg inn i kampen.- Det er mange som begynner å gjøre enkle tullefeil, og det irriterer meg litt, sier Nordlie.Da bursdagsbarnet Steinar Pedersen skulle fram og ta straffespark etter at Risholt hadde blitt lagt i bakken 63 minutter ut i kampen, var faktisk Start-treneren sikker på bom.- Vi hadde ikke flyten i den perioden, så jeg sa det til de andre på benken at nå bommer Steinar. Men vi kunne tross alt ikke klare 90 minutter i det tempoet vi hadde før pause, så totalt sett må jeg si meg godt fornøyd. Vi fikk tre poeng og har fem poengs luke på tabellen. Det er bra, sier Tom Nordlie.Og ingen kan være uenig i det.arild.sandvik@fedrelandsvennen.no