KRISTIANSAND: — Det ser ut som om kombinasjonen av mer politi på vakt, flere natteravner og flere dørvakter på utestedene har bidratt til å dempe konfliktnivået, sier politistasjonssjef Ole Hortemo.

Etter flere stygge voldshelger i Kristiansand sentrum tidligere i høst, ser det nå ut til å ha roet seg noe. Politiet har de siste ukene både omdisponert mannskaper fra annen tjeneste og tatt inn ekstra folk på overtid.

— Vi har nok ikke ressurser til å ha så mange patruljer på vakt i Kristiansand permanent, men ønsker likevel å prioritere området når det nå ser ut til å hjelpe, sier politistasjonssjefen i Kristiansand.

Kaldere årstid og regnvær har også vist seg å bidra til mindre bråk og vold utendørs. I julebordsesongen fra midten av november og ut året blir det erfaringsmessig på nytt mye folk ute på byen og faren for at flere i beruset tilstand tyr til vold øker betydelig.

Prosjektleder for natteravntjenesten, Ivar Heier, mener deres innsats har bidratt aktivt til å redusere volden i byen blant de yngste.

— Da vi startet opp med natteravner i august i år hadde vi tre stykker ute hver lørdag. Vi har økt antallet gradvis, og har som mål å ha 12 til 15 natteravner ute på byen hver lørdag, sier Ivar Heier.

torbjorn.witzoe@fedrelandsvennen.no