Sovevognene som blir brukt mellom Kristiansand og Oslo er av en eldre type, og det er forholdsvis enkelt å ta seg inn i en låst sovekupe, melder NRK i mandag.

Derfor velger nå NSB å gå til det skrittet å bytte ut alle låsene i sovekupeene.

— Når låsene blir skiftet vil det bli betydelig tryggere, sier informasjonssjef ved NSB Mari Øvrebø til NRK.

Ranet av sju togpassasjerer skjedde natt til fredag på vei fra Kristiansand til Oslo.

Ingen av dem merket noe som helst - før etter ranet, melder Dagbladet.

Rådgiver ved Kvadraturen videregående skole, Kirsten Tokerud Johansen, var en av passasjerene som ble frastjålet verdisaker av de frekke tyvene.

— De må ha brukt sterke saker. Jeg kjenner meg fortsatt groggy tre døgn etterpå, forteller Tokerud Johansen til Dagbladet.

Mens hun sov i kupe 51 i vogn 91 ble hun neddopet, trolig med gass. Ranerne var så sikre på at kvinnen var satt ut av spill at de endevendte vesken hennes, som lå under hodeputen. Tyvene stjal lommeboken, mens mobiltelefonen lot de ligge.

I tillegg til Tokerud Johansen ble seks andre passasjerer ranet på tilsvarende måte. Flere tusen kroner ble frastjålet passasjerene i løpet av togreisen, melder Dagbladet i dag.

Kirsten Tokerud Johansen fikk store problemer utover fredagen som følge av neddopingen. Hun dro derfor til legevakten.

— De konstaterte at jeg hadde synsforstyrrelser og dårlig balanse. De tok urinprøve som forhåpentligvis kan gi svar på hvilket stoff som slo meg ut, sier hun til Dagbladet.

Forholdet er anmeldt til politiet.