KRISTIANSAND: 18-åringen har i retten erkjent at han stakk ned en 28 år gammel mann i Apotekerbrotet i Mandal sentrum under Skalldyrfestivalen natt til søndag 13. august. Offeret ble kort tid etter fløyet til Ullevål universitetssykehus i Oslo med livstruende skader.

Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder forsøkte 18-åringen å forvolde mannens død ved å stikke ham en gang i brystet. Knivstikket traff ham i hjertet, noe som gjorde at han fikk hull i hjertet og hjerteinfarkt.

To knivstikk

Vennesla-mannen er i tillegg tiltalt for å ha stukket ned en 17-åring en time forut for hendelsen i Apotekerbrotet. Han innrømmet også dette da han første gang ble varetektsfengslet i Kristiansand tingrett.

Ifølge tiltalen påførte han 17-åringen to knivstikk. Skadene var også her livstruende. Det ene traff i nedre del av brystkassen, mens det andre traff ikke langt fra ryggraden. Det siste stikket gjorde at gutten fikk blødning og luftfylling i den ene lungen.

— Han har erkjent de faktiske forhold. Spørsmålet er hva slags tanker han har gjort seg da det skjedde, sier 18-åringens forsvarer, advokat Kjell Myrland, til fvn.no.

Forsvareren har selv ikke svaret.

— Jeg ønsker ikke å kommentere det, sier han.

Fengslet

18-åringen ble pågrepet av politiet dagen etter at knivstikkingen fant sted. Han ble varetektsfengslet for fire uker, og har siden fått fornyet fengsling tre ganger. Ifølge advokat Myrland kommer han til å sitte i fengsel til saken kommer opp for Kristiansand tingrett i begynnelsen av februar.

— For en så ung mann er det en voldsom belastning. Han har aldri vært i fengsel før, sier Myrland.

Foranledningen til knivstikkingen var ifølge politiet et slagsmål mellom en gjeng fra Vennesla og ungdom fra Mandal. De hadde hatt et sammenstøt tidligere på kvelden før de igjen braket sammen. Da hadde 28-åringen kommet imellom.

Statsadvokatene i Agder tar forbehold om at det vil bli nedlagt påstand om erstatning til begge de to fornærmede.