Brevet som Fædrelandsvennen har fått har følgende innhold:FORHÅNDSDØMMING — BANEHEIASAKENVi, som nærmeste familie til Viggo Kristiansen, ønsker å komme med noen betraktninger og spørsmål vedrørende ovennevnte, nå som dommen mot vår sønn og bror er forkynt.Vi har vært enige om å ikke fronte media under hele denne prosessen, men føler nå at tiden et inne for å vise at vi bryr oss, og mener noe om det som har skjedd rundt Viggo og Baneheiasaken.Som det står i overskriften, så stiller vi spørsmål ved all forhåndsdømmingen i media. Hvem tjener på en forhåndsdømming? Kan vi få en upartisk og rettferdig rettergang med den omtale som Baneheiasaken har fått i media før rettssakene i byretten og lagmannsretten startet? Hvordan kan folk være nøytrale i sin mening i denne sak når media i så stor grad gir ut ensidig informasjon om en tiltalt. Godt hjulpet av politi og påtalemyndighet, har dere utelukkende omtalt Viggo i negative vendinger. Hva skjedde med: ¿Uskyldig til det motsatte er bevist¿ i Baneheiasaken? For å underbygge dette litt vil vi referere en uttalelse fra et vitne, sitat: ¿Hvorfor tror du Viggo er skyldig? Svar: Det står jo i avisa.¿ Sitat slutt. Et annet eksempel på hva slags mennesker påtalemyndigheten trakk inn for å sverte Viggo, og som media gladelig fråtset i er: Sitat: ¿Jeg blir provosert og får gåsehud når noen taler godt om Viggo¿. Sitat slutt. Vitnene som kalte Viggo, rasist, nazist og var så redde for ham, hvor var de før denne saken kom? Media er en bra ting når den blir brukt fornuftig, men den kan også være med på å ødelegge og manipulere.Så kommer vi til det vi egentlig skal fram til, og det er:

Mange med oss, familie og gode venner, har ikke trodd at Viggo er skyldig og dette står vi ved til det motsatte er bevist. Etter vår oppfatning er Viggo dømt på sannsynligheter og påstander fra en som Viggo trodde var en god venn, samt mangel på andre løsninger.100% beviset, hvor?Vi kommer alle til å følge opp Viggo, hjelpe og støtte ham så mye vi kan og får tillatelse til. Nå som vi har muligheten til å nå en del mennesker, vil vi takke alle kjente, ukjente, familie, gode venner og arbeidskolleger for all den støtte og trøst dere har gitt oss gjennom en tung tid.

En stor takk til dere ansatte i Kristiansand kretsfengsel og noen av de innsatte, for måten Viggo har blitt tatt vare på. Det har gjort ting lettere for oss. En spesiell takk til ViggoÆs to forsvarere for den jobben dere har gjort.Tusen, tusen takk alle sammen.Kristiansand, 27. februar 2002. Turid og Svein Kristiansen

Morten og Trond