EVJE OG HORNNES: — Ulven har angrepet sauene mine. Tre lam blør fra halsen, sier Fossen til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at det var en annen som oppdaget sauene.

— Min onkel så ulven da den gikk etter sauene torsdag morgen, sier Fossen til Agderposten, som først meldte om hendelsen.

Da han gikk ut for å undersøke området fant han en bit av et lam.

Sikker på at det var ulv

Statens Naturoppsyn er varslet om saken og undersøkte stedet i formiddag.

— Det er tre lam som er skadet, sier rovviltansvarlig for SNO i Aust-Agder, Jon-Erling Skåtan.

Sauene overlevde angrepet, ettersom ulven ble forstyrret av saueeierens onkel. Det er foreløpig uklart om noen av dem må avlives.

— De skal nå undersøkes av dyrlegen, sier Skåtan.

Han mener det er liten tvil om at det var ulven som gikk til angrep på sauene.

— Alt tyder på det, sier Skåtan.

På vei ut på jakt

I løpet av sommeren har over tjue sauer blitt drept av ulv. Angrepene har skjedd flere steder samtidig, noe som har fått SNO til å konkludere med at det har vært minst to ulver i Agder. Lørdag 11. august skal en av ulvene ha blitt sett på Øyslebø.

I går bestemte Fylkesmannen i Vest-Agder at fellingstillatelsen utvides til å gjelde to ulver. I Aust-Agder gikk fellingstillatelsen ut tirsdag 17. juli, men ble i dag forlenget.

— Det lå en søknad inne, som ble innvilget med en gang etter dagens angrep, sier Skåtan.

Leder av skadefellingslaget i Aust-Agder, Geir Håland Moe, gjorde seg klar til jakt da Fædrelandsvennen kontaktet ham torsdag formiddag. Han hadde da fått muntlig klarsignal fra Fylkesmannen.

— Vi reiser mest sannsynlig ut. Jeg har varslet en del folk og venter på noen tilbakemeldinger. Det er ikke lett å jakte en ulv på barmark, men vi gjør det forsøk, sier Håland Moe.

Fellingstillatelsen har samme vilkår som den som ble gitt tidligere i sommer.

— Den gjelder for 14 dager i de samme kommunene som sist. Det vil si Åmli, Froland, Bygland og Evje og Hornnes, sier Per Ketil Omholt hos Fylkesmannen i Aust-Agder.