BYKLE : — Dette er en mulighet til å se hvordan vi som bor her opplever det som rører seg i bygda, sier Astrid Steensby med et stort smil.

Det er 22. gang Bykle og Hovden teaterlag drar i gang den populære revyen på grendehuset. Gjennom årene har både bygdas egne innbyggere og kristiansandere på helgebesøk stilt trofast opp for å le av seg selv og andre.

Gjengen vil ikke røpe eksakt hvem som får kjørt seg i år, men et stikkord er byfolk med store hytter, fete biler og moteklær. Også kraftutbygging, legesamarbeid og nynorsksaka har gitt inspirasjon til revyen som heter "Enden er nær".

— Hovden er jo litt eksotisk . Vi har mange tilflyttere og en stor blanding av ulike mennesker. Det gir et godt lokalt materiale å jobbe med, mener skuespillergjengen.

Alex Scherpf instruerer

Nytt av året er at de har fått Alex Scherpf med som instruktør.

— Utrolig gøy at han sa ja. Det betyr at vi får utvikle oss og lære nye ting. Det er en stor motivasjonsfaktor, mener Astrid Steensby.

Selv har Scherpf i utgangspunktet ikke noe spesielt forhold til Hovden.

— Derfor blir det litt i blinde dette her. Foreløpig kan jeg si at mye er i støpeskjeen, men det er en entusiastisk gjeng og som alltid veldig moro å jobbe med revy, fastslår Scherpf, som blir "stand by" på Hovden fra nå til premieren.

Mannskapet er en miks av scenevante og ferske. Bjørg Vatnestrøm er blant sistnevnte.

— Mann og barn har vært med før. Nå er det min tur, sier debutanten som får skryt for sin sangstemme. Musikken er en viktig del av Hovdenrevyen. Bandet teller ni og har Magnus Tveiten som musikalsk leder.

Viktig for bygda

Premieren blir 2. november, og de forventer rift om billettene. En hel forestilling er allerede kjøpt opp av en gruppe venner og hytteeiere fra Kristiansand.

Men det er ikke bare for publikum Hovdenrevyen er viktig. Som miljøfaktor i en liten bygd som Hovden beskrives den som uvurderlig.

— Samholdet er helt spesielt. Det er fantastisk moro de ukene det pågår, forteller Yvonne L.B. Hall. Anne Blix Grimestad sier revyen spleiser folk på tvers av alder og interesser.

— Man utvider kretsen. Det betyr mye på et sted som dette. Her fungerer vi sammen selv om vi er veldig forskjellige som personer, sier Grimestad som har vært med i mange år.

Bjørn Josefsen drømte om å bli en del av revyen siden han så den første gang som barn. Straks han ble gammel nok, meldte han seg.

— Det er en egen positiv kraft i å komme sammen og skape noe som dette, i tillegg til at man utfordrer seg selv, fastslår han.

Skuespillerne trekker også fram at det er godt å samles om noe sosialt og kreativt på en ellers mørk og ganske stille tid.

— Og når revyen er over, starter vintersesongen. Det er perfekt, fastslår Blix Grimestad.