LILLESAND: — Tidligere har vi levert idrettstøy til Forsvarets offiserskorps. Når vi nå skal kle opp soldatene også, betyr det en tidobling av volumet, sier salgssjef Geir Magnus Ringøen i Trimtex AS – Augland-familiens gründerbedrift beliggende like ved den gamle E 18 i Lillesand.

Den ferske avtalen betyr 40 millioner kroner i omsetning for Trimtex de neste tre årene. Men blir begge parter fornøyd, er de enige om at samarbeidet kan fortsette. Avtalen inneholder nemlig en opsjon på forlengelse.

— Bruksegenskaper og komfort var viktig. Bekledningen må fungere godt i den type idrett Forsvaret bedriver mest, som ski og løping. Derfor ble de forskjellige tilbudene testet av våre brukere ved Norges Idrettshøyskole/Forsvarets institutt, opplyser overingeniør Thrude J. Leirvik ved Forsvarets Logistikkorganisasjon/Felleskapasiteter.

I anbudskonkurransen møtte Trimtex flere nasjonale og internasjonale aktører. At selskapet vant fram, innebærer at det skal produseres 100.000 plagg i året, alt i spesialdesign. Fremstillingen vil foregå hos datterselskapet Trimtex Baltic i Estland. Der må bemanningen økes med 15 årsverk, mens underleverandørene må øke sømkapasiteten med 25 prosent.

Den første hovedleveransen fra Trimtex til Forsvaret ventes i oktober 2012. Trimtex omtaler seg selv som "leverandør av teknisk teambekledning til kondisjonsidretter i idrettsklubber og bedrifter over hele verden". Omsetningen i fjor var på 64 millioner, en økning på 16 millioner fra året før.